Rajský chlebíček

redakcia - fotkaredakcia, 4. februára 2010
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
4 ks
75 g
125 g
Poleva:
200 g
60 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo rozpustíme a premiešame vo vodnom kúpeli na hladkú tmavú hmotu. V mise dôkladne metličkou vyšľaháme vajcia s cukrom. Všetko spojíme dohromady a rozmiešame na hladkú riedku zmes. Nakoniec jemne vmiešame múku a mleté mandle alebo orechy.

  2. 2

    Hmotu nalejeme do chlebíčkovej formy vopred vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 45 minút. Po upečení necháme chlebíček vychladnúť a pripravíme si polevu.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený tuk a čokoládu. Premiešame na hladkú zmes. Polevou potom pokryjeme celý chlebíček. Vrch môžeme ozdobiť celými mandľami. Podávame nakrájané na tenké plátky a prípadne dozdobené šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia