Piškótové rezy s bielou čokoládou

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g
6 ks
100 g
220 g
300 - 400 ml
1 ks
250-300 g
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nalámeme na kúsky, vložíme ju do kovovej misky a rozohrejeme vo vodnom kúpeli. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo, cukor a žĺtky do bielej peny. Pridáme rozpustenú schladnutú čokoládu a miešame, kým sa cesto nespojí a nie je hladké.

  2. 2

    Prisypeme preosiatu múku a zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Vyberieme z rúry, stiahneme aj s papierom z plechu a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku, jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Potom cesto prekrojíme a spodnú časť potrieme polovicou šľahačky. Poukladáme plátky jahôd, potrieme zvyšnou šľahačkou a prikryjeme druhou polovicou cesta.

  4. 4

    Povrch polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť. Nakrájame jednotlivé porcie na štvorce a podávame ozdobené hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia