
Pečené plnené zemiaky
V poslednej dobe príbúda veľa receptov na pečené zemiaky tak aj ja jeden pridám možno Vám zachutia...

Kurča v syrovo-cesnakovom cestíčku
Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.

Toasty s medvedím cesnakom
Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...

Pečený baklažán s hubami
Milé kuchtičky, včera som bola na hubách a na večeru sme si pripravili takúto pochúťku. Dúfam,...

Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...

Zapekaná hrianka s kyslou kapustou
Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.

Zapečený baklažán so zemiakovým ratatouille
Recept sa zrodil z motivácie využiť suroviny, ktoré boli doma a pomaly sa kazili. Celkom...

Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...

Chrumkáčik
Zapečené ovocie s orechmi, so skaramelizovaným cukrom a hrozienkami... to všetko v chrumkavej podobe, ...

Sicílske špagety
okruhlu formu potrieme olejom, pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom. baklažany pokrajame na platky a...

Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.

Ananásovo-šunkové bravčové medailónky
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed... vytvorila som poéziu chutí... ananás-údená šunka-syr a bravčové medailónky...

Spišské zemiaky
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Brokolica so syrom a paradajkami
S brokolicou ako zeleninou som sa "zoznámila" asi pred dvomi rokmi. Zatiaľ som z nej varievala...

Jesenné cestoviny s tekvicou
Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)

Brokolicovo-bryndzový zapekanec
Toto je taká rýchlovka pre milovníkov brokolice a bryndze.

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Baklažánové lodičky zapečené
Všade samé zvončeky - napadá mi film o Vianociach, ale teraz v lete - všade samé...

Brokolicové lasagne s cuketou
Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme...

Zapekaná kapusta so zemiakmi
Najprv si očistíme zemiaky a na krížalky pokrájané uvaríme vo vode. Vodu scedíme a zemiaky trocha...

Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....

Provensálske zapekané prsia so zeleninou
Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a...

Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...

Bravčové mäso s červenou šošovicou
Šošovicu namočíme na 15 minút a dáme variť na ďalších 15 minút, pridáme štipku soli a...

Zapečené bramborové knedlíky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, šunku nebo uzené maso a nakrájené...

Zapečené pečivo
Najčastejšie ho robievam na večeru. Jedlo sa dá kombinovať s rôznymi prísadami. Nám to chutí...

Špenátové lasagne so sójovým mäsom a zeleninou
Nie som vegetariánka, ale niekedy sa mi žiada nahradiť živočíšne mäso sójovým alebo tofu. A...

Zapečené papriky plněné tvarůžky
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.

Zapekaná cuketa
Celkom nový a jednoduchý recept. Hodí sa miesto prílohy k mäsu alebo aj len tak, ...

Pečená bageta s plnkou a pancettou
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.