Brokolicové lasagne s cuketou fotorecept

majho - bez fotkymajho, 8. februára 2014
Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept)
Foto: majho
4
porcie
40 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
187,5 g 3x62,5g
50 g (padano)
1 ks
1 ks
400 ml
150 ml
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Brokolicu očistíme a uvaríme v slanej vode. Po uvarení dáme do misky a popučíme, pridáme syr Lučina (ja som použil 3 balenia á 62,5g), parmezán 40g, vajce, postrúhame strúčiky cesnaku a okoreníme. Všetko premiešame na kašu.

    Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misky si zmiešame pasta arabiata s bazalkou (dá sa nahradiť paradajkovou šťavou s bazalkou) s paradajkovým pretlakom. Vymastíme zapekaciu misu olivovým olejom. Trúbu vyhrejeme na 180°C. Prvú vrstvu dáme zmiešanú arabiata šťavu, na to poukladáme lasagne (lasagne nepredvarujeme, len ich dáme od seba aby sa nedotýkali oni sa zväčšia a takto sa nezvlnia), vrstvu brokolicovej pasty, na kolieska nakrájanú ošúpanú cuketu. Zase dáme vrstvu arabiata šťavy, len aby sme vyplnili priestor medzi cuketou. Na to poukladáme lasagne, a takto pokračujeme ďalej.

    Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak vám zostane šťava arabiata nič sa nedeje, dáte ju navrch, mne ostala brokolicová pasta tak tú som dal navrch, posledné lasagne sa musia niečim prikriť, takže dáme poslednú vrstvu a posypeme ostávajúcim parmezánom. Prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na cca 40 min.

    Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

    Brokolicové lasagne s cuketou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

staja
Pasta arabiata je hotový polotovar z paradajok alebo si si ju vyrobil?