Zapekané žemle
Zapekané žemle

Žemľa zapekaná so syrom a s parmskou šunkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
Žemľa zapekaná so syrom a s parmskou šunkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Zapekaná dobrota, na ktorej nesmie chýbať syr.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 PL
2 ČL
2 ČL
8 plátov
8 plátkov (mozzarella, gouda alebo ementál)
50 g
 čerstvé (tymian, bazalka, majorán)



Postup

  1. 1

    Žemle prekrojíme, reznú stranu pokvapkáme olejom a opečieme na panvici alebo pod grilom. Opečené žemle potrieme čili pastou a paradajkovým pretlakom. Pre deti čili pastu vynecháme.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Žemle rozložíme potretou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú polovicu obložíme stočeným plátkom šunky, kockami syra, nakrájanými olivami a bylinkami. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 200 °C krátko zapečieme, asi 3 minúty.

  3. 3

    Na zapekanie použite syr, ktorý sa dobre topí – napríklad mozzarellu, goudu alebo ementál.

Diskusia k receptu