Žemľa zapekaná so syrom a s parmskou šunkou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
mesačník Varecha, dnes 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Zapekaná dobrota, na ktorej nesmie chýbať syr.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
3 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 8 plátov |
|
| 8 plátkov (mozzarella, gouda alebo ementál) |
|
| 50 g |
|
| čerstvé (tymian, bazalka, majorán) |
|
Postup
-
1
Žemle prekrojíme, reznú stranu pokvapkáme olejom a opečieme na panvici alebo pod grilom. Opečené žemle potrieme čili pastou a paradajkovým pretlakom. Pre deti čili pastu vynecháme.
- 2
Rúru predhrejeme na 200 °C. Žemle rozložíme potretou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú polovicu obložíme stočeným plátkom šunky, kockami syra, nakrájanými olivami a bylinkami. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 200 °C krátko zapečieme, asi 3 minúty.
- 3
Na zapekanie použite syr, ktorý sa dobre topí – napríklad mozzarellu, goudu alebo ementál.
Tiež zapekané žemle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu