Toasty
Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.
Gratinovaná tortička z kolienok s čerešňami
Kolienka uvaríme a scedíme. Žĺtka vymiešame so 100 gramami cukru a vanilkou na žltú penu, ...
Vaječný nákyp
Do maslom vymastenej ohňovzdornej misky dáme na kocky nakrájaný sendvič a zalejeme ho v mlieku rozšľahaným vajcom....
Zapečené cuketky s batátmi
Cuketky si umyjeme rozpolíme a malou lyžičkou si vydlabeme hrantík. Poukladáme na plech a dáme do...
Zemiakovo-rukolové košíčky
Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...
Zapečená krupica so slaninou
Vôňa a chuť tejto pochúťky z nášho dávneho detstva, sú spojené s pamiatkou na moju úžasnú babičku z mamkinej strany, nami „smarkatými kotňakmi“ familiárne ale nežne oslovovanú lady Ann....
Zapekané cestovinové trubičky s mäsovou plnkou
Pomleté mäso si zmiešame s rožkami (predtým ich namáčam do mlieka), cibuľou, vajíčkom, pridáme...
Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom
vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry
Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....
Cibuľová polievka so syrovým toastom
cibulačka so syrovým toastom je vinikajúca a moja mama ju robí velmi často tak som sa rozhodla...
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...
Zapekané cukinové mištičky
Zeleninu a zvlášť cukinu považujem za veľmi všestranne použiteľnú. Rada robím z nej vynikajúce šaláty, plním...
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Kuracie stehná na karfiole
Tento recept bol oblubeny nasej starej mamy, vzdy ho pripravila, ked sme ju necakane navstivili......
Lazane s kyslou smotanou a zeleninou
Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu...
Ryžová paprika
Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...
Zemiaky naše každodenné...
Chceli sme ísť kdesi medzi medzi zeleň do prírody, ale vietor kmáše konáre stromov. A tak som...
Poskladané zemiaky
Nikdy som nemala veľmi v obľube klasické francúzske zemiaky, preto som rozmýšľala ako ich vylepšiť, ...
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Slnká kukurice
Rozmýšľala som, čo dnes uvariť a na nič som nevedela prísť, tak som šla do...
Zapekaný karfiol
v slanej vode uvaríme domäka karfiol. klobásku uvarime v tej iste vode a spolu s cibulou a...
Zapečený hrach s kapustou
Hrach uvaríme na hustú kašu. Pridáme kečup, kyslú kapustu, morskú soľ, korenie a...
Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.
Kedlubnovo-mrkvové placičky s dipem z medvědího česneku
Když už je to jaro, tak jsem udělala výborné zeleninové křupavé placičky a dip s medvědím...
Moje Mini Lazagne
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme...
Zapekané tekvicovo-avokádové cestoviny s mletým mäsom
Áno, áno, opäť tekvicové :D tekvice je však v tomto období neúrekom a ja ju...
Bryndza v lieskovcovej hruške
Hrušky ošúpeme, zvrchu zrežeme a vydlabeme. Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou a okoreníme čerstvo namletým...