
Zapekaný baklažán na taliansky spôsob
Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár...

Výborné zeleninové lasagne
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...

Zapečený toastový chlieb
Nedávno mi kamarátka poradila recept na chutnú večeru, je to rýchle takže rada ho robím a...

Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na...

Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi
Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do...

Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je...

Zapečené prekladané zemiaky s hubami
Milujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá....

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...

Bryndzovník
Možno mnohým pripomenie populárny "quiche", postup je určite podobný, no ja ako lokál patriot sa...

Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz
. ako ich mame radi my :-) Jednoduché, rýchle a veľmi chutné.

Zapekané chleby so šampiňónmi
Tento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho...

Bravčové mäso s hríbami
Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou...

Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...

Lasagne zeleninové s gorgonzolou
Pôvodne som myslela, že urobím lasagne presne podľa receptu @palokuchki http://varecha. pravda. sk/recepty/zeleninove-lasagne-fotorecept/24451-recept. html a len...

Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Hunki Halupki
Ked tento tyzden bola vyhlasena sutaz na madarske jedla, zaujalo ma to. Aky je vlastne...

Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....

Zemiakový nákyp
Tento recept vznikol na podnet mojich synov. U nás sa totiž sladké jedlá ako žemľovka, ...

Netradičná praženica
Obyčajná praženica s hubami, slaninou, syrom a zeleninou ale v netradičnej forme!... Pár húb, ale...

Karfiolová baba
nápad prišiel, keď som na Vareche čítal recept na zemiakovú babu, ktorý pridala nedávno Dorisa,...

Lečo s fazuľou v novom šate
Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom, bez predvárania, podľa rád z diskusie tu na Vareche. Chcela...

Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

Gaštanové palacinky s dvojfarebnou prikrývkou
Mám veľmi rada gaštanové pyré a tak som rozmýšľala, kde všade by sa dalo ešte využiť...