
Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...

Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom
Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...

Rezne na cesnaku
Recept som našla na webe a zaujal ma jednoduchosťou. Tak som si povedala že za pokus...

Patlıcan kebap
... alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota, ktorá je u nás velmi obľúbená. Je...

Talianske panini
Pečivo rorežeme na polovice. Každú časť natrieme bazalkovým pestom. Na pesto dáme list hlávkového šalátu....

Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...

Zapekané cestoviny s medvedím cesnakom
Toto je jedlo typu čo chladnička a komora dá a také varí každá gazdiná... u nás...

Zapečený toastový chlieb
Nedávno mi kamarátka poradila recept na chutnú večeru, je to rýchle takže rada ho robím a...

Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

Bryndzovník
Možno mnohým pripomenie populárny "quiche", postup je určite podobný, no ja ako lokál patriot sa...

Zapekané paradajky so syrom
Tento recept som vyskúšala už ako 7-ročná a stále ho mám v obľube. Je veľmi jednoduchý,...

Zapekané chleby so šampiňónmi
Tento recept mám z jednej knihy o delenej strave a kto má rad šampióni, ten ho...

Výborné zeleninové lasagne
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...

Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Zapečené rybie filety na kyslej smotane
jednoduchý recept mojej maminky, ktorý si oblúbili najma deti, čomu vdačáýžťčím kedže rybku zťažka dostanem...

Plnený karfiol so syrovou omáčkou
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa...

Palacinky zapekané so špenátom
Pripravíme palacinkové cesto, ale hustejšie než na sladké palacinky (hrubšie palacinky lepšie udržia plnku). Rozmrazený...

Čerešňový nákyp – Kirschenmichel
Toto jedlo sa dakedy jedávalo ako hlavne jedlo/hlavný chod. Je to niečo podobné ako slovenská žemľovka...

Tuna Mornay - Tuniak zapečený v bielej omáčke
Tuniak z konzervy zapeceny takto v bielej omacke je tu dost oblubene jedlo. Je...

Treska od tresknutého rybára
Prečo tresknutého? Už 44 rokov chytám ryby a rovno ich púšťam. Potom, keď majú blízki...

Kapor na spôsob „Rác“
Kapra nakrájame na kusy a prešpikujeme slaninou. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky.

Plnená cuketa so šťuchanými zemiakmi
Cuketu rozrežeme pozdĺž a vydlabeme vnútro, ktoré následne nakrájame na kocky. Kusy cukety dáme zatiaľ do...

„Slepá kura “
Tradicne liptovske jedlo. Asi kazdy koho poznam o robi trochu inak. Tak toto je "slepa...

Bravčové mäso s hríbami
Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou...

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Karfiolová baba
nápad prišiel, keď som na Vareche čítal recept na zemiakovú babu, ktorý pridala nedávno Dorisa,...