Foto: makinka31
Leto je v plnom prúde, aj keď počasie na to nevyzerá, ale deti budú doma a treba syále niečo vymýšľať. Tak som vymyslela...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny a ohňovzdornú misu.
-
2
Do ohňovzdornej misy nasypeme surové cestoviny, zeleninu- ja som použila mrazenú, ale môže byť čerstvá a akákoľvek, pokrájanú klobásku alebo inú údeninu a premiešame.
-
3
V 600 ml horúceho mlieka rozmiešame 1 polievkovú lyžicu vegety a zalejeme cestoviny so zeleninou. Ak mlieko nezohrejeme, príprava cestovín bude dlhšia.
-
4
Zakryjeme a dáme do rozohriatej rúry. Pripravujeme pri teplote 200°C 20 minút. Zatiaľ si nastrúhame syr a rozšľaháme vajíčka vo zvyšnom mlieku- studenom (100 ml).
-
5
Po 20 minútach vyberieme z rúry, posypeme nastrúhaným syrom.
-
6
Zalejeme mlieko s vajíčkami a dáme zapiecť už odkryté do rúry na 5-10 minút pri 150°C.
-
7
Pozor, v rúre to začne bublať,tak aby nevykypelo....
-
8
Po 10 minútach to máme krásne zlatisté.
-
9
Pokrájame a podávame so zeleninou. Dobrú chuť!
@aroooo misu treba vyberať trocha vyššiu, pretože sa môže stať, že pri vyššej teplote to kypí, treba rýchlo teplotu stiahnuť.