Foto: lubi
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si dáme rozmraziť špenát. Mrkvu a cukinu si nakrájame na malé kocky. Pór nakrájame na polkolieska. Do hrnca dáme olej, pór, mrkvu a cukinu a chvíľu opekáme, asi 5 minút. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a paradajky pokrájané na malé kocky a ešte asi minútku opekáme. Vypneme a pridáme rozmrazený pokrájaný špenát. Poriadne premiešame.
- 2
V ďalšom hrnci roztopíme alsan bio maslo a pridáme hladkú múku. chvíľu popražíme a zalejeme sojovým mliekom. Poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme zeleninový bujon a grécke korenie. Vypneme, pridáme kokosovú smotanu a omáčku ešte ochutíme soľou podľa chuti.
- 3
Plnky máme hotové a môžeme sa pustiť do vrstvenia. Na spodok pekáča rozložíme surové, nevarené lasagne. Na ne navrstvíme 1/5 zeleninovej plnky a polejeme 1/5 omáčky. Na to opäť uložíme lasagne a pokračujeme kým sa všetko neminie. Ukončíme vrstvou zeleniny a omáčky. Dáme zapiecť do rúry na 30 - 40 minúť. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu