Výborné zeleninové lasagne

lubi - bez fotkylubi, 17. januára 2015
Výborné zeleninové lasagne
Foto: lubi

Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
300 g
300 g
4 ks
4 strúčik
200 g
150 g
60 g
4 PL
400 ml
200 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme rozmraziť špenát. Mrkvu a cukinu si nakrájame na malé kocky. Pór nakrájame na polkolieska. Do hrnca dáme olej, pór, mrkvu a cukinu a chvíľu opekáme, asi 5 minút. Pridáme na drobno nakrájaný cesnak a paradajky pokrájané na malé kocky a ešte asi minútku opekáme. Vypneme a pridáme rozmrazený pokrájaný špenát. Poriadne premiešame.

  2. 2

    V ďalšom hrnci roztopíme alsan bio maslo a pridáme hladkú múku. chvíľu popražíme a zalejeme sojovým mliekom. Poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme zeleninový bujon a grécke korenie. Vypneme, pridáme kokosovú smotanu a omáčku ešte ochutíme soľou podľa chuti.

  3. 3

    Plnky máme hotové a môžeme sa pustiť do vrstvenia. Na spodok pekáča rozložíme surové, nevarené lasagne. Na ne navrstvíme 1/5 zeleninovej plnky a polejeme 1/5 omáčky. Na to opäť uložíme lasagne a pokračujeme kým sa všetko neminie. Ukončíme vrstvou zeleniny a omáčky. Dáme zapiecť do rúry na 30 - 40 minúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tinca
krásne foto,ale mne chýba navrchu skvelý zapečený syr:)
zinnajdha
My máme radi občas aj takéto jedlo, ale mnohí sa za tým musia najesť. alsan biotuk, kokosová smotana, veľa sóje... na to by sme si museli zvykať. Ukladám.
notakja
Vyskusala som, pomenila som niektore suroviny, pouzila som obycajne maslo, mlieko aj smotanu. Chutilo nam.
workbitch
@dellawar by si sa cudoval co jedla ta kravicka alebo prasiatko predtym, nez ju zabili aby si TY mal plne brucho... hadaj tri krat :)