Cesnakové kuracie stehná fotorecept

amelie - fotkaamelie, 23. januára 2012
Cesnakové kuracie stehná (fotorecept)
Foto: amelie

Cesnak je vraj židovský penicilín:-) Zišlo mi to na um, keďže všade naokolo sa teraz vírusmi len tak hemží.

4-5
porcie

Suroviny

6-8 ks
1200-1500 g
3 ks veľká
2 hlavičky
2 ks veľká
150 g
z 1  ks
3 pl
2 pl
1 ks čerstvá




Postup

  1. 1

    Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády z dijonskej horčice, sójovej omáčky, 1 hlavičky prelisovaného cesnaku a 1 lyžičky cukru. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie kolieska a necháme 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame podľa chuti s provensalskými bylinkami, petržlenovou vňaťou, pokrájanou čili paprikou, nahrubo posekanou druhou hlavičkou cesnaku, citrónovou šťavou a s čerstvo nastrúhanou fetou. Cibule ošúpeme, pokrájame na polkolieska a orestujeme na oleji. Keď zozlatnú, vyberieme ich dierkovanoiu naberačkou a v oleji podusíme mrkvu nakrájanú na kolieska.

    Cesnakové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno jenskej misy navrstvime viac ako polovicu zemiakov, na zemiaky dáme vrstvičku orestovanej cibule a mrkvy, na ňu uložíme kuracie stehná a zakryjeme ich zvyšnými zemiakmi, cibuľou a mrkvou. Povrch polejeme marinádou z kuracích stehien.

    Cesnakové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme podľa potreby - 60-90 minút - a podľa výkonnosti rúry pri 180°C. Podávame s čerstvým šalátom bez zálievky, iba so štipkou soli a troškou citrónovej šťavy.

    Cesnakové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranka
Viem si predstaviť, pri príprave a pečení tejto dobroty,ako to v kuchyni rozvoniava.