Maffiny s vajíčkom a slaninou fotorecept

sracz - fotkasracz, 24. novembra 2015
Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept)
Foto: sracz

Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc na poradie, vypočul postup tohoto rcp medzi dvomi zdravotnými sestričkami. Zapamätal som jeho „gró“, doma upiekol a dnes sa už ani nehanbím, ani neľutujem! Robil som už „maffins“ na sladko, z hovädzieho mletého mäsa a dnes si Vás dovoľujem zoznámiť aj s vajíčkovými. Vynikajúca pochúťka, vhodná na raňajky, ako predjedlo, či ako teplá rýchlovka s domácim chlebíkom, bielym pečivom, alebo iba tak „na čisto“!

4-6
porcie
12-15 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

6-8 ks s vňaťou
1 ks tenkostenná
3-4 PL (alebo čerstvý)
3-4 PL čerstvá (alebo pico de galo)
3-4 PL strúhaný (alebo oštiepok údený
1 ČL
podľa chuti čerstvo mleté
6 ks čerstvé menšie
6 plátkov prerastená (alebo oravská, anglická, šunka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ono by to postačilo aj podľa obrázkov, ale pre poriadok; toto som potreboval, kombinácia zeleniny je vyriabilná podľa chutí a možností; najdôležitejšia je forma „batéria“ na pečenie 6 maffins

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mladú cibuľku aj s „pierkami“ a papriku (ak máte veľkú hrubostennú postačuje aj ½) som pokrájal na drobno, uložil do pomocnej misy, pridal mrazený hrášok, postrúhaný tvrdší syr (s údeným oštiepkom to musí byť chutnejšie), pokrájané dve roma paradajky bez dužiny (dobré je aj odkvapkané pico de galo a ide to rýchlejšie), 6 menších vajíčok, KL soli, čMČK a dôkladne premiešal; steny „maffinobatérie“ som obložil plátkami prerastenej údenej slaniny (na budúce ich však, ešte pred slaninou, prstom vymažem olejom, alebo masťou po vyškvarenej slanine, čím sa poistím pred prípadným pripečením sa) a odrezok som uložil aj na dno

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som vymiešanú vajíčkovú zmes porozkladal do jednotlivých „boxov“ jamiek (mne vyšli 3÷4 PL do každej)

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a naplnený „pekáčik“ som vložil na 15´ do elektrickej rúry predohriatej na 190 °C (375 °F); hotové som nechal chvíľočku (5÷7´) ochladiť

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a podával s krajcom chleba; chuť mali vynikajúcu; pretože som dve odložil do chladničky a ochutnal ich aj studené, viem a odporúčam ich jesť iba „za horúca“

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    takto vyzerajú na reze; „dobré šmaky Vám“, alebo nechajte si chutnať aj Vy!!!

    Maffiny s vajíčkom a slaninou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
A spôsob, akým si sa dostal k receptu mi pripomenul moju sestru. Stála v rade pred pokladňou a za ňou dve dámy rozoberali výborný recept na vaľkanú štrúdľu. Sestra počúvala, snažila sa zapamätať, ale na koniec sa, hanba - nehanba, otočila s otázkou: a koľko toho bieleho jogurtu?
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
Super. Určite vyskúšam. Vďaka za niečo jednoduché, pekné a chutné.