Foto: sracz
Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc na poradie, vypočul postup tohoto rcp medzi dvomi zdravotnými Zobraziť celý popisNačúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc na poradie, vypočul postup tohoto rcp medzi dvomi zdravotnými sestričkami. Zapamätal som jeho „gró“, doma upiekol a dnes sa už ani nehanbím, ani neľutujem! Robil som už „maffins“ na sladko, z hovädzieho mletého mäsa a dnes si Vás dovoľujem zoznámiť aj s vajíčkovými. Vynikajúca pochúťka, vhodná na raňajky, ako predjedlo, či ako teplá rýchlovka s domácim chlebíkom, bielym pečivom, alebo iba tak „na čisto“!
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
6-8 ks s vňaťou |
|
1 ks tenkostenná |
|
3-4 PL (alebo čerstvý) |
|
3-4 PL čerstvá (alebo pico de galo) |
|
3-4 PL strúhaný (alebo oštiepok údený |
|
1 ČL |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
6 ks čerstvé menšie |
|
6 plátkov prerastená (alebo oravská, anglická, šunka) |
|
Postup
-
1
ono by to postačilo aj podľa obrázkov, ale pre poriadok; toto som potreboval, kombinácia zeleniny je vyriabilná podľa chutí a možností; najdôležitejšia je forma „batéria“ na pečenie 6 maffins
-
2
mladú cibuľku aj s „pierkami“ a papriku (ak máte veľkú hrubostennú postačuje aj ½) som pokrájal na drobno, uložil do pomocnej misy, pridal mrazený hrášok, postrúhaný tvrdší syr (s údeným oštiepkom to musí byť chutnejšie), pokrájané dve roma paradajky bez dužiny (dobré je aj odkvapkané pico de galo a ide to rýchlejšie), 6 menších vajíčok, KL soli, čMČK a dôkladne premiešal; steny „maffinobatérie“ som obložil plátkami prerastenej údenej slaniny (na budúce ich však, ešte pred slaninou, prstom vymažem olejom, alebo masťou po vyškvarenej slanine, čím sa poistím pred prípadným pripečením sa) a odrezok som uložil aj na dno
-
3
potom som vymiešanú vajíčkovú zmes porozkladal do jednotlivých „boxov“ jamiek (mne vyšli 3÷4 PL do každej)
-
4
a naplnený „pekáčik“ som vložil na 15´ do elektrickej rúry predohriatej na 190 °C (375 °F); hotové som nechal chvíľočku (5÷7´) ochladiť
-
5
a podával s krajcom chleba; chuť mali vynikajúcu; pretože som dve odložil do chladničky a ochutnal ich aj studené, viem a odporúčam ich jesť iba „za horúca“
-
6
takto vyzerajú na reze; „dobré šmaky Vám“, alebo nechajte si chutnať aj Vy!!!
Diskusia k receptu