Kritharaki s kuracím mäsom
V obchode som natrafil na tieto grécke cestoviny, trošku som prelustroval net a inšpiroval sa...
Suroviny
200 g (grécke cestoviny) |
|
400 g |
|
300 g |
|
1 konzerva |
|
1 PL |
|
|
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
400 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie prsia pokrájame na menšie kocky. Osmažíme na masle, osolíme a pridáme korenie gyros.
- 2
Pridáme pokrájané šampiňóny a opečieme.
- 3
Pridáme konzervu rajčín, rajčinový pretlak a vývar. Necháme zovrieť.
- 4
Potom pridáme cestoviny a 15 minút všetko spolu povaríme.
- 5
V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme gorgonzolu a čedar a povaríme.
- 6
Cestovinovú zmes premiestnime do zapekacej misy a vrch prelejeme syrovou omáčkou. Dáme zapiecť do rúry, kým nebude syr na vrchu zapečený.
Tiež zapekané cestoviny:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu