Foto: janikbj
Inšpirovala som sa tipom od užívateľa varechy pridať do palacinkového cesta zemiaky - super nápad - ďakujem
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si palacinky - množstvo múky uvedené v rozpise je orientačné - cesto má byť stredne husté. Na asi 500ml mlieka som dala 2 malé prelisované zemiaky, 2 vajíčka, hladkú a celozrnnú múku, lyžicu oleja, trochu soli. Cesto necháme 20 min. odstáť. Potom z neho upečieme palacinky. Necháme mierne vychladnúť.
- 2
Na náplň si vymiešame bryndzu - 2x125g a 1 menší prelisovaný zemiak. Pridáme asi 2 PL kyslej smotany alebo smotanového bieleho jogurt. Podľa chuti dosolíme a ochutíme čiernym korením (nemusí byť). Na malé kocky nakrájanú prerastanú slaninu opečieme do chrumkava s kockami cibule (keď slanina nepustí dosť masti, pridáme trošku masla). Slaninu a cibuľu bez masti primiešame do bryndzovej plnky.
- 3
Palacinky natrieme plnkou, stočíme a poukladáme tesne vedľa seba (1 alebo viac vrstiev) do jemne olejom vymastenej zapekacej nádoby. Vrch natrieme kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre zapečieme (kým smotana nechytí zlatistú farbu). Upečené palacinky necháme chvíľu postáť. Podávame s kyslým mliekom,prípadne aj s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jamarlen , ešte raz ďakujem za ten tip, naozaj super nápad a práve ku bryndzovej plnke sa mi veľmi hodil (no aj so slivkovým lekvárom boli skvelé)
@garanco , ďakujem veľmi pekne, verím, že bude chutiť ako nám .-)