Foto: paploska
Ani neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja kámoška totiž chová zajacov ako domácich miláčikov, a tak Zobraziť celý popisAni neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja kámoška totiž chová zajacov ako domácich miláčikov, a tak mi ich príprava dlho bola proti srsti. Dostala som sa však k domácemu mladému zajačikovi a neodolala...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zajaca mi rozporcoval manžel, na tom som nemala žalúdok. Začal najprv zadnými stehienkami. Oddelil ich popri kosti.
-
2
Pokračoval prednými nožičkami, ktoré oddelil od trupu.
-
3
V poslednom kroku oddelil chrbtovú časť od rebrovej.
-
4
Z rebier, cibule, nového a čierneho korenia a pridaním koreňovej zeleniny uvaríme číri vývar. Hneď po zovretí odoberieme penu, aby sme zabezpečili čírosť vývaru. A pokračujeme varením na čo najmenšom stupni. Varíme asi 2 hodiny. V závere ochutíme soľou. Podávame s domácimi rezancami.
-
5
Dôkladné očistené a umyté zajačie mäso osušíme a prešpikujeme domácou slaninou pokrájanou na tenké rezance.
-
6
Na pekáči rozpustíme maslo (ja som mala Ghee), pridáme nové a čierne korenie, šalviu, tymián, bobkový list a cibuľu.
-
7
Na pekáč pridáme osolené a prešpikované mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
-
8
Mäso podlejeme vývarom (asi 1 dc), pridáme koreňovú zeleninu a dáme piecť do rúry na 180 st. asi na hodinu. V polovici pečenia pridáme do omáčky 2 PL kvalitného paradajkového pretlaku.
-
9
Mäso pravidelne podlievame omáčkou a pomaly pečieme do mäkka.
-
10
K zajacovi som si pripravila viedenské knedle podľa @pusta. No recept upravujem tak, aby vyhovoval mojej intolerancii - špaldové pečivo, ghee, sójová smotana, vajcia, cibuľa a petržlen. Dobrú chuť. Je to delikatesa.
len sa chcem spýtať, skutočne je to zajac? ešte k tomu domáci?
zajac je len divo žijúce zvieratko.
mne to pripomína podľa fotografií, ktoré sú nádherné a kvalitné, skôr králika domáceho.
zajac má tmavo-červené mäsko takmer bez tuku.
recept je však za 5*****
sk.wikipedia.org/wiki/Zajac_po%C4%BEn%C3%BD...
www.trpasliciezajace.estranky.cz/clanky/kralik-alebo-zajac---trochu-zool...
www.hlodavce.sk/rozdiel-medzi-zajacom-a-kralikom-t168.h...
sk.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lik_dom%C3%A1ci...
paprikáŠ= na konci slova "S" = so Smotanou /aj ked zavádza práve slovo paprika :-)/
a perkelt = bez smotany
www.zajaciky.estranky.cz/clanky/anatomia-kralika/rozdiel-medzi-k...
dala som to tam len pre zaujímavosť, o nič iné mi nešlo :-)
hlavne, že nám chutí a recept sa mi naozaj páči :-))))
prajem ti krásne po a medzisviatky :-)
krásny fotorecept
ak mi pošlete zajaca-z vdačnosti ho aj správne nazvem-králik..no taký sa tu nenájde nik..:-(
www.chytej.cz/atlas-ryb/siven-americky/...
Všetci,že tak výborného pstruha ešte nejedli.Mám sa hádať?
Aj tvoj zajko vyzerá výborne,len dcére som ho musela naporcovať,aby to nepoznala,čo to je.Takáto zmena dobre padne v zabehanom jedálnom lístku rodiny.Máš to za *****.
@marianne to ma teší, že pomôže a nech chutí. @elixir tá zeleninka bola naozaj chutná, nabudúce pridám oveľa viac zeleniny, teraz som bola lenivá jak voš, a nechcelo sa mi ísť do 5 min. vzdialeného hnusného tesca. tak som dala čo mala. @marianka veru máš pravdu, bol to športovec :-) @tiginko moja mam dnes povedala, že by si z neho nedala ani za nič. vraj to moja babka (jej mama) považovala v odkoženom stave za mačku, a do úst to nikdy nedala :-) @pusta dík za knedle sú naozaj super a budem ich už robiť len ako gule, nepotrebujem žiaden hnusný alobal a vôbec sa nerozvalili. @megdesing :-)) pozerám, že si odborník. pre mňa je to všetko zajac domáci :-) @afataga aj ja som sa musela premôcť..ako som písala vyššie :-) @elysa no ten vývar sme ešte ani neochutnali, bude až na zajtra. zajac s knedľou bol sýti až až. :-) @margaretka28 :-) @radost ďakujem fúúú ale som sa rozpísala a to som doteraz žehlila :-) ja len, že mi to ešte myslím....
Môj nie je ani na ryby a zajace iba "švindlom" zje, nesmie sa dozvedieť na čom si pochutil.
som rada, že sa ti vydarila a hlavne, že chutila.
ešte - tvoj super rp mám už v kk a to ja dakujem za takú delikatessu tebe :-)))))
Pridaj recept - Moje recepty - Kuchárka kniha - Obálka
Klikni na Obálku, tam sa ti zobrazia TS /tajné správy/
a
tam klikni na správu od Pusta :-)