Bravčové v zeleninovej omáčke s kôprom
Bravčové mäso má veľmi rado akékoľvek omáčky, tak som mu dnes pripravil hustú, takmer ako...
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...
Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...
Zeleninové placky plné farieb
Vždy sa v mojich receptoch snažím o inovácie. Vylepšenia a kreativita to je moje. Palacinky...
Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...
Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme...
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.
Pečené cukinové rolky s prosciuttom
Jednoduché predjedlo s dochrumkava upečeným prosciuttom a roztečeným parmezánom.
Zapečený knedlik s klobásovou zmesou
Občas nám ostane z obeda príloha a pokaždé robiť klasický knedlik s vajíčkom, alebo opečený knedlik...
Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....
Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...
Špenátové palacinky so syrovou plnkou
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300...
Prírodné bravčové rezne
Tento recept si urobím keď viem že na druhý deň sa mi moc nechce variť.
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Rýchle mäsko mňam
Toto je najjednoduchší recept na prípravu chutného a rýchleho mäska - niečo po ruke, keď vás...
Papriky plnené cuketou v paradajkovej omáčke
Dnes sme mali chuť na ľahšie zeleninové jedlo, spravila som plnené papriky, ktoré som netradične...
Študentský džuveč
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú...
Zemiakové lievance s makom
Mám rada mak a mám rada lievance. Tak som to skombinovala a vyšlo to. Dokonca...
Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...
Rukolový šalát s jahodami, sójovými klíčkami v parmezánovom košíku
Strúhaný parmezán nanesieme na celú tefl ónovú panvicu a necháme ho pomaly rozpustiť.
Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......
Špagety s omáčkou zo šampiňónov
Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno...
Plnená kačica na červenej kapuste
Kačacie prsia naplníme zmesou kapusty a pomarančov. Osolíme a môžeme pridať čerstvý rozmarín. Opečieme z...
Červená kapustnica s jahňacinou
Na masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme sušené huby a marhule, bobkové listy, celé čierne...
Rýchlá pochúťka z kuracích stehien (na spôsob zajaca)
Keď boli deti malé nechceli jesť zajačie mäso (že je to ako mačka), tak som vyskúšal...
Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...
Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...
Biela krémová karfiolová polievka s opečeným karfiolom a šafranom
Táto úžasná polievka pochádza od vynikajúceho a svetoznámeho šéfkuchára Gordon Ramsey z jeho kuchárskej knihy Sunday Lunch...