
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...

Špenátové palacinky so syrovou plnkou
Do preosiatej múky v miske pridáme sódu bikarbónu, soľ, korenie a vajíčko. Namixujeme 300...

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...

Špenátová palačinka s rajčaty a mozzarellou
Palačinka může být klasická s moukou, nebo bezlepková. Recept je na bezlepkovou.

Červená kapustnica s jahňacinou
Na masti opražíme posekanú cibuľu, pridáme sušené huby a marhule, bobkové listy, celé čierne...

Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...

Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...

Bezlepkové wafle
tento recept mám okukaný a vyskúšaný len trochu pozmenený zo stránky Liana , skade mám aj...

Slaninové závitky plnené hlávkovým šalátom
Prehriali nás v tomto upršanom čase. Nápad je zo stránky Florentýny Zatloukalovej Kuchařka pro dceru.

Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...

Pikantné tortily
Komerčný recept<br /> Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Marinovaný miš-maš
Včera sme dostali balíčky od holandského šéfstva. Bolo tam x sladkostí a medzi inými aj hovedzia roštenka,...

Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút
Január milujem pre kreativitu v diétnych a rýchlych jedlách :-)

Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...

Rillettes z bravčového pliecka so skaramelizovanou cibuľou
Rillettes sú obľúbenou špecialitou francúzskej kuchyne, ide o pomaly varené mäso v tuku niekoľko hodín s...

Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...

Indický cícerový dezert Ka Ladoo
Pripravuje sa pri príležitosti osláv indického festivalu Diwali.

Talianske rezne saltimbocca
Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.

Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...

Tortilla s kuracím mäsom podľa Victora Ibaru zo seriálu Druhá šanca
Pozrite si video, v ktorom sa okrem receptu dozviete aj zaujímavosti zo zákulisia obľúbeného seriálu i...

Lino palacinková torta
Komerčný receptRozveseľte deti ale aj dospelých neobyčajnou ale neodolateľnou palacinkovou tortou. Ozdobte ju podľa vašej nálady:...

Forgács fánky
Droždie necháme rozpustiť v mlieku, múku nasypeme na dosku a do stredu múky urobíme priehlbinku, ...

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Ryba v arašidovej marináde
U nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí....

Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...

Čína s arašidmi
Čína je rodinný recept, je u nás obľúbený, pretože výborne chutí a je rýchlo pripravený, je vhodný...

Mrkvové ovsené placky
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame ju s vajíčkami, ovsenými vločkami a pretlačeným cesnakom...

Palacinky inšpirované Thajskom
Tento recept vymyslela moja mamina na zaklade dezertu co ochutnala v Thajsku a od vtedy su to...

Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...

Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...