Hovädzie závitky na zemiakovom pyré
			   Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017
		   
		   šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 2. marca 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
75 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme naň plátok šunky. Z masla, najemno nakrájanej cibule a vajec spravíme praženicu. Na šunku dáme praženicu, mäso zrolujeme do závitkov a spojíme špajľou. 
- 2
Na rozpálenej panvici opečieme závitky, potom ich poukladáme na pekáč, nahrubo nakrájanú cibuľu dáme do tej istej panvice a opečieme dozlatista. Pridáme pretlak, chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a necháme 10 – 15 minút variť. Potom šťavu precedíme na závitky v pekáči, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi na 1 hodinu. 
- 3
Pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme, scedíme a vyšľaháme s maslom. Dochutíme soľou. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu