Čína s arašidmi fotorecept

milic - fotkamilic, 4. októbra 2011
Čína s arašidmi (fotorecept)
Foto: milic

Čína je rodinný recept,je u nás obľúbený,pretože výborne chutí a je rýchlo pripravený,je vhodný aj na rodinnú oslavu.

6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 75 °C

Suroviny

1kg
2ks
2Pl
2lyžice
2lyžice
1ks veľký
3PL
5PL
2ks
5-6 strúčikov
100-200g




Postup

  1. 1

    Kur.prsia(morčacie)nakrájať na pásiky,pridať:2celé vajíčka,parad.pretlak,worcester.omáčku,sojovú omáčku,horčicu olej,zlatý klas,a podľa chuti soľ,korenie,vegetu,prelisovaný cesnak, 1cibuľu nastrúhanú,arašídy.všetko premiešať a nechať cca 12 hodín odležať v chladničke(niekedy som recept robila na poslednú chvíľu tak som to nechala odležať aj menej,aspoň na 2 hod.)V rozpálenom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na drobno,pridáme mäso,môžeme podliať 1dcl vody-dusíme až mäso nezmäkne.

    Čína s arašidmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    čínu podávame s ryžou,hranolkami alebo upečenými či americkými zemiami ako prílohu môžeme pridať zeleninovú oblohu,či čerstvé zeleninové šaláty ako má kto rád.

    Čína s arašidmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem dobrú chuť!

    Čína s arašidmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

radulienka
Mňam, ale tie arašidy zmäknú, ak sa marinujú, nebolo by lepšie ich pridať až pri smažení? Aj ja mám veľmi rada čínu. Vďaka za recept!
milic
V marináde arašídy zmäknú,kto má rád stačí ich pridať priamo pri smažení!Mne vyhovuje ich dať do marinády kôli deťom,majú ich radi mäkkšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia