Raňajky od srdca

habakukurica - fotkahabakukurica, 11. februára 2014

..a pre chudé bruchá :) v našej domácnosti táto vysnená pozícia pripadá len frajerovi, takže som si povedala, že mu vylepším ráno takouto bombou.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
2 ks
2 - 3 PL
1 štipka
1 bal.




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto na lievance z vajec, mlieka, múky, medu, kokosu a kypriaceho prášku. Múku a kokos pridávame postupne, ja ich dávam pol na pol a tým sa snažím trochu znížiť obsah múky v recepte. Cesto má byť v konzistencii asi cestíčka na obaľovanie, keď je redšie pridáme ešte múku.

  2. 2

    Lievance robíme na teflónovej panvici na nízkom plameni bez pridania tuku - nalejeme cesto na panvicu a potom don naukladáme zopár čerstvých čučoriedok. Keď sú lievance zospodu zlatohnedé obrátime ich.

  3. 3

    Karamelovú omáčku si urobíme tak že do trochu vody dáme rozpustiť cukor, asi tak pol šálky a varíme ho na navyššom ohni až kým nemá karamelovú farbu. Následne prilejeme mlieko a varíme až kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľku bokom aby omáčka stihla zhustnúť a následne polejeme lievance naukladané na seba zlepené jahodovým lekvárom. Podávame s láskou a teplým ranným čajom :)

    Raňajky od srdca - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
nechcem ta strasit, ale energeticka hodnota suseneho kokosu je asi 2600 kJ, pri muke asi 1600 kJ. Kokos je vsak urcite zdravsi. Mnam, ja robievam s kokosovym mliekom namiesto obycajneho.
habakukurica
:) viem viem, ale frajer má to taký metabolizmus, že jeho telo si takýto prísun energie ani nevšimne :) ja len vedľa sedím a závidím :)
lyali
@habakukurica , :-) aj ja tíško závidím :-) tvoj frajer mal onakvejšie vylepšené ránko :-) uložím, nech aj ja raz môjmu manželovi takto zrána... :-) kokos môže byť. stál by za to aj tip s kokosovým mliekom od @julica. očarili ma okrem rcp samozrejme foto - krásne. a samotný tanier ani nevravím :-)
habakukurica
Ďakujem za reakcie pekné :) a k tanierom - tie boli láska na prvý pohľad, uvidela ich a už ich nepustila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia