Foto: habakukurica
..a pre chudé bruchá :) v našej domácnosti táto vysnená pozícia pripadá len frajerovi, takže som si povedala, že mu vylepším ráno takouto bombou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobíme si cesto na lievance z vajec, mlieka, múky, medu, kokosu a kypriaceho prášku. Múku a kokos pridávame postupne, ja ich dávam pol na pol a tým sa snažím trochu znížiť obsah múky v recepte. Cesto má byť v konzistencii asi cestíčka na obaľovanie, keď je redšie pridáme ešte múku.
- 2
Lievance robíme na teflónovej panvici na nízkom plameni bez pridania tuku - nalejeme cesto na panvicu a potom don naukladáme zopár čerstvých čučoriedok. Keď sú lievance zospodu zlatohnedé obrátime ich.
- 3
Karamelovú omáčku si urobíme tak že do trochu vody dáme rozpustiť cukor, asi tak pol šálky a varíme ho na navyššom ohni až kým nemá karamelovú farbu. Následne prilejeme mlieko a varíme až kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľku bokom aby omáčka stihla zhustnúť a následne polejeme lievance naukladané na seba zlepené jahodovým lekvárom. Podávame s láskou a teplým ranným čajom :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu