Bezlepkové tvarohové lievance
Bezlepkové tvarohové lievance

Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím

novalim - fotkanovalim, 23. mája 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím
Foto: novalim

Sladká omeleta? Prečo nie. Bezlepková tvarohová omeleta vás prekvapí svojou jemnosťou a nadýchanosťou. Len málo bezlepkovej múky, vajíčka a tvaroh – napríklad ten, ktorý ste našli v chladničke a treba ho čoskoro spotrebovať. Tento druh sladkej omelety sa výborne hodí na víkendové raňajky. Servírovaný s čerstvým ovocím alebo chutným džemom bude ideálnym štartom dňa.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkova-tvarohova-omeleta-ovocim/

2
porcie
15 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 PL
100 ml
100 g
1 ČL
2 PL
z 1/2 citróna (alebo pomarančová)
 čerstvé (alebo džem)
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy dáme tvaroh, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor, 1 PL kryštálového cukru, nastrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča, štipku soli a pomocou metličky ich spolu vyšľaháme do hladkej tekutej zmesi. Na ňu preosejeme bezlepkovú múku Promix UNI a metličkou ju vmiešame.

  2. 2

    V osobitnej miske vyšľaháme do tuha bielky so zvyšným cukrom. Bielkový sneh vmiešame do tvarohového cesta.

  3. 3

    Panvicu potrieme olejom a zahrejeme ju. Oheň stíšime na slabo. Na rozohriatu panvicu nanášame lyžicou alebo malou naberačkou omeletovú zmes. Opekáme z každej strany na slabučkom ohni asi 3-4 minúty. Omeletky sú veľmi jemné a krehké, treba na to dbať pri ich obracaní.

  4. 4

    Hotové omeletky ihneď podávame s ovocím alebo džemom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre