Bezlepkové tvarohové omeletky s ovocím
Foto: novalim
Sladká omeleta? Prečo nie. Bezlepková tvarohová omeleta vás prekvapí svojou jemnosťou a nadýchanosťou. Len málo bezlepkovej múky, vajíčka a tvaroh – napríklad ten, Zobraziť celý popisSladká omeleta? Prečo nie. Bezlepková tvarohová omeleta vás prekvapí svojou jemnosťou a nadýchanosťou. Len málo bezlepkovej múky, vajíčka a tvaroh – napríklad ten, ktorý ste našli v chladničke a treba ho čoskoro spotrebovať. Tento druh sladkej omelety sa výborne hodí na víkendové raňajky. Servírovaný s čerstvým ovocím alebo chutným džemom bude ideálnym štartom dňa.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkova-tvarohova-omeleta-ovocim/
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna (alebo pomarančová) |
|
čerstvé (alebo džem) |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Do misy dáme tvaroh, žĺtky, mlieko, vanilkový cukor, 1 PL kryštálového cukru, nastrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča, štipku soli a pomocou metličky ich spolu vyšľaháme do hladkej tekutej zmesi. Na ňu preosejeme bezlepkovú múku Promix UNI a metličkou ju vmiešame.
- 2
V osobitnej miske vyšľaháme do tuha bielky so zvyšným cukrom. Bielkový sneh vmiešame do tvarohového cesta.
- 3
Panvicu potrieme olejom a zahrejeme ju. Oheň stíšime na slabo. Na rozohriatu panvicu nanášame lyžicou alebo malou naberačkou omeletovú zmes. Opekáme z každej strany na slabučkom ohni asi 3-4 minúty. Omeletky sú veľmi jemné a krehké, treba na to dbať pri ich obracaní.
- 4
Hotové omeletky ihneď podávame s ovocím alebo džemom.
Tiež tvarohové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu