Korytnačky fotorecept

zuzula2 - fotkazuzula2, 19. októbra 2010
Korytnačky (fotorecept)
Foto: zuzula2

Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na nedeľný obed. Je veľmi chutné a u nás obľúbené aj keď len príležitostne.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks, (karé bez kosti)
1 ks
2 kelímky
  strúhaný
  /podľa chuti/
  /podľa chuti/

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si panvicu na vyprážanie. Múku, mlieko, vajíčko zmiešame do hustejšieho cestíčka a ochutíme troškou vegety a korenia. Všetko podľa chuti.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V tomto cestíčku obalíme rezne a vypražíme na pripravenej panvici. Medzi tým ako sa nám rezne pražia si prichystáme plech na pečenie a druhé cestíčko. Pripravíme ho s kyslej smotany, tvrdého syra, kečupu, horčice, vegety a korenia. Všetko pridávajte podľa chuti. Ja občas pridám aj trosku cesnaku. Je iba na vás čo máte radi.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražené rezne ukladáme na pripravený plech. Na rezne natierame smotanovo syrové cestíčko a dáme do vyhriatej rúri zapiecť do zlata. Ako vraví moja mamina: "vysoko prudko jedlé" :-) Ako prílohu podávajte pečené zemiaky alebo ryžu.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Nie je to také zložité a vypadá to dobre,ked´to ešte naaranžuješ farebne,so zeleninou môžeš s tým aj na slávnostnú tabuľu,uložím si to ,dík.
Cinkla, prečítaj si komentár Sovky a dozvieš sa. Ani ja som hneď nechápala, kým som si ho neprečítala. ( čítam rad za radom, aby mi niečo neušlo).
Tento recept mam od kamaratky. A vola sa to presne preto lebo na vrchu maju pancierik sice zo smotany co ich velmi pred utokmi vidlicky a noza neochrani ale masko potom nieje velmi vysusene ale naopak stavnate. :-)
@ pôjdem robiť na nedelu ale rada by som sa opýtala to predpečenie v tom prvom cestíčku treba opiecť do zlatova a potom ešte v trúbe 60 min na 250 stupňov? ďakujem
najprv ich oprazis na oleji v tom cesticku pekne dozlata a potom ich poukladas na plech na vrch im natries pancierik a das to zapiect na 250 stupnov ale nie hodinu ale iba dokial ten pancierik zozlatne. aby to bolo take zapecene. masko sa v podstate spravi uz na panvici.

Pridaj komentár k receptu: