Foto: zuzula2
Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na Zobraziť celý popisTento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na nedeľný obed. Je veľmi chutné a u nás obľúbené aj keď len príležitostne.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Bravčové rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou.
-
2
Pripravíme si panvicu na vyprážanie. Múku, mlieko, vajíčko zmiešame do hustejšieho cestíčka a ochutíme troškou vegety a korenia. Všetko podľa chuti.
-
3
V tomto cestíčku obalíme rezne a vypražíme na pripravenej panvici. Medzi tým ako sa nám rezne pražia si prichystáme plech na pečenie a druhé cestíčko. Pripravíme ho s kyslej smotany, tvrdého syra, kečupu, horčice, vegety a korenia. Všetko pridávajte podľa chuti. Ja občas pridám aj trosku cesnaku. Je iba na vás čo máte radi.
-
4
Opražené rezne ukladáme na pripravený plech. Na rezne natierame smotanovo syrové cestíčko a dáme do vyhriatej rúri zapiecť do zlata. Ako vraví moja mamina: "vysoko prudko jedlé" :-) Ako prílohu podávajte pečené zemiaky alebo ryžu.
Diskusia k receptu