Foto: martinis
Ak je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je Zobraziť celý popisAk je po ruke zrelé avokádo, rád si pripravím tieto cestoviny - sú jednoduché a rýchle, navyše chuť restovanej cibule s cesnakom vínom je v nich skvelá aj s trochou čili. Celkom fajn aj na oslavu zajtrajšieho Food Revolution Day pod Jamieho záštitou :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 strúčik (nasekaný najemno) |
|
1 ks malá (nakrájaná najmeno) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 stonka (nakrájaná natenko) |
|
1 ks nakrájaná na kolieska |
|
1 ČL veľká (prepláchnuté) |
|
trochu |
|
150 ml (pohár) |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1 ks nakrájané na kocky |
|
z 1/4 ks citróna |
|
1 hrnček |
|
Postup
-
1
Recept z knihy Zdravá kuchyňa. V malej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a na nižšom plameni pomaly restujeme cibuľu s cesnakom, až kým nebude voňať a chytať farbu, potom prilejeme lyžicu vína, necháme odpariť a odstavíme.
- 2
Do väčšej misy dáme jogurt, ktorý rozmiešame s druhou lyžicou oleja. Ochutíme soľou a korením a opäť premiešame. Medzitým necháme zovrieť vodu na cestoviny, potom ich do nej vsypeme a varíme. Kým sa penne varia, do jogurtu vmiešame čili papričku, kapary, petržlenovú vňať aj zeler. Avokádo nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
- 3
Penne scedíme a so štipkou soli vmiešame do jogurtovej omáčky. Pridáme avokádo a cibuľu s cesnakom, ešte raz jemne zamiešame a podávame :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@katka78 áno, máš pravdu, má veľmi špecifickú chuť - ja ho však mám celkom rád, takže by som ho prijal :) Čo ja zasa nemusím - čerstvý koriander, používam ho len na ozdobu, lebo mi chutí ako mydlo :))
Tvoja fotka jedla je krásna, budem rada, ak sa mi obed podarí aspoň z tretiny tak dobre :))