Konfitované stehná s veltlínskou kapustou
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 19. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
|
|
Kapusta: | |
1 hlávka |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehná umyjeme a očistíme. Osolíme a okoreníme. Sprudka ich opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ich vložíme do plechu, do ktorého na dno pokrájame dve cibule. Pridáme vetvičku rozmarínu a tymianu. Stehná zalejeme roztopenou husacou masťou, aby boli ponorené. Dáme do rúry na 140 stupňov asi na dve hodiny.
- 2
Z múky a nastrúhaných zemiakov pripravíme cesto, do ktorého pridáme vajce a soľ. Necháme chvíľu odstáť. Na masti orestujeme cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a posypeme orestovanou cibuľou. Potom ho preložíme a rozvaľkáme znova. Opakujeme to 3-krát. Cesto zvinieme do roládky a dáme ho do fólie a dobre zviažeme konce. Dáme do pary alebo do horúcej vody (nie vriacej) na 30 – 35 minút.
- 3
Na masti pripravíme trocha karamelu, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme ju, zalejeme vínom a podusíme. Dusíme domäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu