Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami

Jakub Röder a Juraj Mlynek
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 25. januára 2016
Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
Foto: Robert Hüttner

Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne, sa dá experimentovať a pripravovať ich z rôznych druhov Zobraziť celý popisSteaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne, sa dá experimentovať a pripravovať ich z rôznych druhov mäsa či na rôzne spôsoby.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 200 g)
Linguine:
2 ks
200 ml
50 g čerstvá
20 g strúhaný
20 g
1 strúčik väčší




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme pesto: Oblanšírujeme bazalkové listy (krátko ponoríme do vriacej vody a hneď rýchlo schladíme). Na suchej panvici opečieme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť. V miske rozmixujeme oblanšírovanú bazalku a píniové oriešky. Pomaly pridávame olej, neskôr parmezán a cesnak, premixujeme. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Očistíme šalátovú uhorku, nakrájame ju na tenké pásiky a po dĺžke z nej krájame linguine.

  2. 2

    Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.

  3. 3

    Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Z každej strany opekáme približne 3 – 4 minúty (podľa želaného stupňa prepečenia), potom ho vyberieme, okoreníme podľa chuti a necháme odpočívať na teplom mieste. Počas prípravy mäsa zamiešame uhorkové linguine s pripraveným pestom.

Diskusia k receptu

slavkabis
mňam, ja by som si k nemu dala kľudne len grilovanú zeleninu. neviem či robím dobre ale niekde som videla po vybratí mäska dať maslo a potom tým maslom preliať mäsko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia