Teľací rib eye steak s uhorkovými linguinami
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 25. januára 2016
Foto: Robert Hüttner
Steaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne, sa dá experimentovať a pripravovať ich z rôznych druhov Zobraziť celý popisSteaky sú veľmi moderné a „in“. Ale aj pri takej klasike, akou sú obaľované rezne, sa dá experimentovať a pripravovať ich z rôznych druhov mäsa či na rôzne spôsoby.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr pripravíme pesto: Oblanšírujeme bazalkové listy (krátko ponoríme do vriacej vody a hneď rýchlo schladíme). Na suchej panvici opečieme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť. V miske rozmixujeme oblanšírovanú bazalku a píniové oriešky. Pomaly pridávame olej, neskôr parmezán a cesnak, premixujeme. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Očistíme šalátovú uhorku, nakrájame ju na tenké pásiky a po dĺžke z nej krájame linguine.
- 2
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- 3
Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Z každej strany opekáme približne 3 – 4 minúty (podľa želaného stupňa prepečenia), potom ho vyberieme, okoreníme podľa chuti a necháme odpočívať na teplom mieste. Počas prípravy mäsa zamiešame uhorkové linguine s pripraveným pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu