Foto: mirkajan
Tento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma Zobraziť celý popisTento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma tento recept zaujal, že je použiteľný a z bežných surovín. Vyskúšali sme ho, sú to vynikajúce, napr. nedeľné raňajky. Uvádzam pôvodný recept, ja som dnes do cesta použila celozrnnú špaldovú múku a pridala som trochu viac mlieka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
125 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
na vyprážanie |
|
Poleva + dozdobenie: | |
2 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, PDP, soľ, kryštálový cukor, žĺtky, mlieko a ricottu. Do hladkého cesta primiešame sneh z 2 bielkov. Nakoniec zľahka vmiešame čučoriedky.
- 2
Na panvici rozoherejeme olej, lyžicou vkladáme cesto, lievance opečieme z oboch strán.
- 3
Medzitým si vymiešame biely jogurt s práškovým cukrom podľa chuti (ja som dnes do tejto zmesi vmiešala aj zvyšok ricotty, čo mi zostala, keďže kelímok mal 250 g).
- 4
Na tanieri polejeme osladeným jogurtom, dozdobíme čučoriekami a posypeme strúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
k vikendovým raňajkám( k vôli času). Určite vyskúšame tvoju variaciu na tému. Ukladám do KK. :)