Čučoriedkové lievance

mirkajan - fotkamirkajan, 10. marca 2013
Čučoriedkové lievance
Foto: mirkajan

Tento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma Zobraziť celý popisTento recept pripravoval v jednom svojom programe Gordon Ramsay. Väčšina jeho receptov je síce zaujímavých, ale často používa pre mňa nedostupné suroviny, preto ma tento recept zaujal, že je použiteľný a z bežných surovín. Vyskúšali sme ho, sú to vynikajúce, napr. nedeľné raňajky. Uvádzam pôvodný recept, ja som dnes do cesta použila celozrnnú špaldovú múku a pridala som trochu viac mlieka.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
1 ČL
 štipka
1 PL
2 ks
100 ml
125 g
100 g
2 ks
 na vyprážanie
Poleva + dozdobenie:
2 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, PDP, soľ, kryštálový cukor, žĺtky, mlieko a ricottu. Do hladkého cesta primiešame sneh z 2 bielkov. Nakoniec zľahka vmiešame čučoriedky.

  2. 2

    Na panvici rozoherejeme olej, lyžicou vkladáme cesto, lievance opečieme z oboch strán.

  3. 3

    Medzitým si vymiešame biely jogurt s práškovým cukrom podľa chuti (ja som dnes do tejto zmesi vmiešala aj zvyšok ricotty, čo mi zostala, keďže kelímok mal 250 g).

  4. 4

    Na tanieri polejeme osladeným jogurtom, dozdobíme čučoriekami a posypeme strúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu

huck
Sú krásne a určite aj chutné. Zbožňujeme lievance, hlavne
k vikendovým raňajkám( k vôli času). Určite vyskúšame tvoju variaciu na tému. Ukladám do KK. :)
evanaaa
Robila som predvčerom podobné, ale bez jogurtu, namala som, inokedy....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia