Jahňacia kotletka na zelenine

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Jahňacia kotletka na zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
100 g, mladá
30 g
50 g
50 g
30 g
50 g
50 ml
6 vetvičiek, čerstvé
400 ml (silného odpareného vývaru)
100 ml




Postup

  1. 1

    Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách do chrumkava a necháme zakryté alobalom na panvičke asi 10 minút.

  2. 2

    Cuketu, cibuľu, baklažán, papriky, paradajku a cesnak nakrájame na jemné plátky a prudko opečieme na olivovom oleji. Ochutíme a zľahka zastriekame vínom.

  3. 3

    Tymianovú omáčku pripravíme redukciou vína, cesnaku, tymianu a omáčky demi glace asi na polovicu (správna konzistencia).

Diskusia k receptu