Jahňacia kotletka na zelenine
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g |
|
100 g, mladá |
|
30 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
6 vetvičiek, čerstvé |
|
|
|
|
|
400 ml (silného odpareného vývaru) |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Odležané a umyté jahňacie kotletky osolíme, okoreníme a potrieme časťou cesnaku. Opečieme po oboch stranách do chrumkava a necháme zakryté alobalom na panvičke asi 10 minút.
- 2
Cuketu, cibuľu, baklažán, papriky, paradajku a cesnak nakrájame na jemné plátky a prudko opečieme na olivovom oleji. Ochutíme a zľahka zastriekame vínom.
- 3
Tymianovú omáčku pripravíme redukciou vína, cesnaku, tymianu a omáčky demi glace asi na polovicu (správna konzistencia).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu