Vajcová knedľa

hubarka35 - fotkahubarka35, 18. januára 2011
Vajcová knedľa
Foto: hubarka35

ak mi zostane knedla-robim ju na ranajky z vajičkom-iste to poznáte,nám to moc chuti doma všetkym...

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300g
5ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    knedlu nakrájame na kocky,opražime do chrumkava ny oleji,posolime.

    Vajcová knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Vlejeme vajcia premiešame-popražime spolu.

    Vajcová knedľa - obrázok 2

Diskusia k receptu

egreska
dnes som mala na večeru a to som ešte nevedela ,že to tu je :-)))
dorisa
Ja takto knedlu neupavujem, ale suchší chlebík a potom sa jedlo vola "kocky", je to skvelý napad, treba využiť každy zvyšok v kuchyni.
tonicka53
poznám, ale doteraz som to nerobila z knedle iba zo suchšieho chleba, ale keď mi nabudúce zostane knedľa, tak vyskúšam /kocúr Muro bude mať menej :-)/ kocúr je nádvorný, privandrovalec - nie bytový :-)
marta23
Ja do vajíčok pridám aspoň vegetu a MČK, prípadne aj trochu mletej papriky alebo iné koreniny a trochu mlieka-nie je podmienkou.
frona
ja robím knedľu z vajcom tak, že opečiem celé kolieska knedle z oboch strán a zalejem vajíčkami. Je to skoro ako omeletka. Uhorka k tomu alebo kečup....a je rýchle jedlo, ktoré máme veľmi radi
sovka62
My máme radi, keď je knedľa dochrumkava opečená a zaliata rozšľahanými osolenými vajcami. Tie už potom nemiešam, takže je to vlastne akási omeleta s knedľou a tie vajcia sú zospodu pekne pripečené.
evanaaa
Ja si zasa knedľu n akrájam na plátky ( niekto tak robí chlieb ), do vajíčok dám niekedy tiež štipku mlieka, posolím a pridám rozdrvený cesnak a hotové posypem trochu červ. ml. paprikou, k tomu uhorku, dobrý olovrant.
julica
mnam, to som uz dlho nemala, robievame tak ako @sovka , potom to jeme s calamadou
marienka44
Moja dcera robi inac: naco oprazat knedlu na oleji? Aby sa dobre napila kalorickym olejom? Brrr! Ona urobi prazenicu a do tej prida knedlu. Vysledok je chutove rovnaky, ale menej kalorií. :-)
aroooo
marienka 44,ale potom ju nemá chrumkavú.Ja ju robievam na cibuľovom základe,trochu popražiť,zaliať rozšľahanými vajcami,opiecť aby sa trochu do zlatova opražila,posoliť,MČK a k tomu kyslá uhorka,kyslá kapusta...a čerešnička = nespálená škrabanina z dna misy.
bozulka
Tiež to máme radi tak ako píše @sovka , omeletu ale opečenú na obidve strany a k tomu niečo kyslé.Marienka oleja nemusíš dať veľa.Rozpálim panvicu,nakapem trošku oleja alebo masla,pridám knedľu, rozšlahané ,ochutené vajíčka aby sa pekne rozliali, na chvíľu zakryjem pokrievkou,potom otočím a dopekám už odokryté.My to máme radi takto.Ale záleží na jedlíkoch ako to chutí im,to je najdôležitejšie.
hubarka35
brrr nebrrrr mi ju lubime do chrumkava opečenu-kalorie hore dolu,ja ich potrebujem dost ked dva dni v kuse robim,no v noci prespavam v noclažni,a s jedlom to mám všelijako,niekedy dva dni nemám teplé jedlo,ako kedy....
abdul
sovka62 : Moja reč. Robievam len týmto spôsobom. Na kalórie nehľadím, veď potom by som vôbec nejedol.
gitak
Aj ja to robievam. Je to velmi chutne. Najradsej to mam so Salsou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia