Úžasné pohánkové dolky s marhuľovým maslom

timeforacake - fotkatimeforacake, 25. marca 2015

Pohánka je skvelé, zdravé a chutné semiačko plné proteínov, magnézia, mangánu, vlákniny a všetkých 8 esenciálnych mastných kyselín, ktoré naše telo potrebuje ako soľ. Zobraziť celý popisPohánka je skvelé, zdravé a chutné semiačko plné proteínov, magnézia, mangánu, vlákniny a všetkých 8 esenciálnych mastných kyselín, ktoré naše telo potrebuje ako soľ. :) Tieto dolky sú úžasne jemné a keď si na ne rozotriete trošku domáceho marhuľového masla, budú to vaše nové obľúbené raňajky. Pre viac inšpirácie vás pozývam ku mne na blog: www.mygreenwonders.blogspot.com

Suroviny

1/2 šálky
1/3 šálky (alebo špaldová hladká)
cca 1/2 šálky
1 ks
1 lyžička
 podľa chuti (poctivý)
štipka
1 lyžička
100 g (poriadne)
10 ks (tie tvrdé a tmavé)
štipka
1 šplech
 (alebo iný tmavý alkohol) na namočenie marhúľ
 podľa chuti (javorový sirup)




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme marhuľové maslo. Pokrájajte alebo vymixujte si usušené marhule najemno. Zalejte ich v malej mmiske alkoholom(alebo vodou s troškou vanilkového extraktu) až kým nie sú celkom ponorené. Po asi 15 minútach ich zlejte a vymiešajte s maslom(ktoré je najlenajlepšie mať izbovej teploty). Pridajte štipku soli, vanilkový extrakt a vymiešajte do hladka. Mokrými rukami z masla vytvarujte šúľok, zabaľte ho do papiera na pečenie a dajte do chladničky. Ak si prajete, maslo si môžete aj osladiť medom alebo javorovým sirupom.

  2. 2

    Na palacinky si spolu zmiešajte múky, soľ, prášok do pečiva. Pridajte vajíčko,vanilkový extrakt,med a asi polovičku mlieka. Vymiešajte na hladkú kašu a pomaly pridajte aj zvyšok mlieka tak, aby ste dostali konzistenciu hustejšieho cesta-ako na dolky.

  3. 3

    Keď ste pripravení na varenie doliek, panvicu si rozohrejte na stredný príkon tepla a jemne povrch panvice potrite maslom alebo kokosovým olejom. Lyžicou cesto dolkujte na panvicu. Keď sa na povrchu doliek objavia bublinky, je na čase ich otočiť. Na druhej strane ich varte už len cca 1 minútku.

  4. 4

    Dolky podávajte natreté marhuľovým maslom a posypané vlašákmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

cesminaz
mne sa to zda dobre ;-) recept si ukladam a tie dolky potom vyskusam,ale u nas s lekvarom :-) vdaka
kukulienka71
fíha, to marhuľové maslo má šmrnc! z pohánkovej múky som piekla palacinky, podarili sa, takéto kombinované dolky sa mi tiež páčia, hlavne s tým maslom. Krásne foto. Ale u nás sa dolky pečú, nie varia:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia