
Krémová omáčka z tofu, mandlí a tahini
Inšpiráciu na tento recept sa mi podarilo nájsť, keď som sa obzerala po spôsobe, ako...

Hovädzí steak
Aj keď uprednostňujem kuracie prsia, občas si dáme aj hovädzie mäsko :-)

Baklažán na červenom karí
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu....

Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...

Mrkvová polievka s karfiolom a s vyprážanými cibuľovými kolieskami
Vyprazane cibulove kolieska dodavaju tejto polievke jej typicku chut. Robila som ju uz viackrat. Namiesto...

Halušky s tvarohom
Zemiaky očistíme, nastrúhame a zamiešame do nich hladkú múku tak, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého hádžeme do...

Cukina s papričkou
Toto jedlo bolo asi prvé, ktoré som jedávala, už od detstva z cukiny...

Palacinková torta s tvarohom
Máme rádi palačinky s tvarohem, tak proč to nezkusit trochu jinak.

Japonské soba noodle s tuniakom
Soba je pohánka, určite to zoženiete v ázijských obchodoch. Tieto cestoviny sa jedia zastudena alebo...

Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...

Podlesník s hubami
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajcia, rozmiešame s múkou, soľou a koreninami. Cesto má byť...

Teľacie steaky s pšenovým šalátom
Chutné a zdravé jedlo. Občas máme chuť aj na menej zaužívané prílohy. Dnes to bolo pšeno, ktoré som skombinovala s tekvicou, šošovicou a granátovým jablkom....

Šampiňónová polievka
Milujem šampiónovú polievku od mojej mamy :D tak som sa ju dnes rozhodla urobiť :D

Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.

Cesnakové placky z ovsených vločiek
Tento recept je môj ďalší výmysel, týka sa to placiek :) Skvelý, ľahký, a...

Paradajkovo-tekvicová polievka
Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa...

Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru
Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

Orange chicken
Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý...

Panenka sous vide s karotkovými rezancami
Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť...

Korbáčiky pre gurmánov
pri nakupovaní som sa nevedela rozhodnúť, aký druh mäsa použijem na obed. A tak som...

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Opečené kari párky s cibuľkou
Tento recept poznám od mojich rodičov a keď mám viac času, robím ho na raňajky alebo...

Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

Palacinkový wrap
Medvedí cesnak rozmixujeme a pridáme do cesta, ktoré sme urobili z mlieka, vajec a polohrubej múky...