
Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...

Kuracina s hustou cibuľovo-horčicovou omáčkou
Môj variant s obľúbenou cestovinou. Drží ma to už od detstva; keď sa mi chce niekto...

Domáci hovädzí hamburger
Tento recept pochádza z internetu, je upravený podľa vlastných predstáv, úplne jednoduchý a chutný.

Barmské morčacie plátky
Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy , ľahký recept a tento ma zaujal. Trocha...

Krémová omáčka z tofu, mandlí a tahini
Inšpiráciu na tento recept sa mi podarilo nájsť, keď som sa obzerala po spôsobe, ako...

Ovocie v cestíčku
Veľmi nám chutí dezert v čínskej reštaurácii kde dávajú takéto ovocie v cestíčku poliate medom... tak...

Špagety s chobotnicou
Keď som robila chobotnicu, odložila som si do mrazničky uvarené 3 ks chápadla, každé malo...

Orange chicken
Veľmi chutná verzia kuraťa. Je troška nasládlé, ale chutí veľmi aj môjmu manželovi, ktorý...

Kuracie prsia na chilli a mede
Podobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej....

Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...

Panenka sous vide s karotkovými rezancami
Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť...

Párty tanier
Mali sme oslavu v prírode a povedali sme žiadne rezne niečo iné. Tak sme robili takéto...

Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, ...

Paradajkovo-tekvicová polievka
Polievka je stredne hustá, voňavá po bylinkách; sladká chuť tekvice a mierne kyslastá chuť paradajok sa...

Halušky s tvarohom
Zemiaky očistíme, nastrúhame a zamiešame do nich hladkú múku tak, aby vzniklo polotuhé cesto, z ktorého hádžeme do...

Vegetariánsky kibbeh z tekvice
Tento libanonský recept som objavila na stránkách Delikatesy. Kibbeh je jedlo z bulguru a mletého mäsa....

Baklažán na červenom karí
Vynikajúce jedlo, kde je cítiť baklažán s jemnou chuťou húb a mierne ostrú červenú kari pastu....

Bažantie prsia so zemiakovým dauphinois
Bažantie prsia umyjeme a osušíme utierkou. Slaninku nakrájame na tenšie pásiky asi 5–6 cm dlhé...

Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...

Pide s náplňou z mletého jahňacieho mäsa
Pide je plochý turecký chlieb, zvyčajne okrúhleho tvaru a hladký, sú však aj iné tvary...

Ovsené palacinky s jablkami
Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.

Chrumkavé tofu
Tofu nakrájame na rezance, mozu byt aj kocky, hrubka tak cca aby sa nepolamali, ...

Zemiakové žemličky
Žemličky, ktoré sú výborné napríklad na večeru. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.