Foto: timara
Pečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . . tak, krásne letné varenie prajem aj vám, nech už k týmto Zobraziť celý popisPečené zemiaky, ricotta a bylinky zaručujú týmto nokom jednoducho úspech . . . tak, krásne letné varenie prajem aj vám, nech už k týmto domácim nokom pridáte zo záhradky akúkoľvek sezónnu zeleninu :)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
2 ks veľké |
|
50 g |
|
1 ks |
|
90 g |
|
2 - 3 vetvičky (čerstvo nasekaný) |
|
|
|
Na dokončenie: | |
200-250 g (alebo mrazený) |
|
|
|
kúsok |
|
1/2 ks |
|
2 - 3 vetvičky |
|
čerstvo mleté |
|
(alebo grana padano, pecorino) |
|
Postup
-
1
Zemiaky upečieme v šupke do mäkka (cca 45 minút) v predhriatej rúre na 180 stupňov. Necháme ich trochu vychladnúť, ošúpeme a na doske roztlačíme vidličkou na kašu. Pridáme ricottu, múku, vajíčko, soľ a lístky čerstvo nasekaného tymiánu.
- 2
Všetko dobre premiešame (najlepšie rukami :) a cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pomúčenej doske z nich vytvoríme 4 rovnaké valčeky s priemerom cca 1,5 - 2 cm. Potom z valčekov nožom nakrájame približne dvoj centimetrové noky. Do každého noku urobíme prstom jamku, aby sa omáčka na každý nok ešte lepšie prichytila a ochutila ho. Noky varíme minútku - dve, kým nevyplávajú. Precedíme a necháme ich trochu osušiť.
- 3
Na panvicu dáme olivový olej a noky opečieme z každej strany do zlatova. Potom k nim prisypeme hrášok, nastrúhame kôru z 1/2 citróna, vhodíme kúsok masla a dochutíme čerstvo mletým korením, soľou, citrónovou šťavou a čerstvo nasekanými lístkami tymiánu. Naservírovane noky posypeme strúhaným parmezánom (pre výraznejšiu chuť môžete použiť ovčí syr pecorino). Inšpirácia G. Ramsay.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu