12ks
porcií
porcií
Suroviny
1 hrnček |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
|
1 KL |
|
3 - 4 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 - 3 PL |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
-
2
V menšom hrnci dusíme hrušky s trochou vody domäkka.
-
3
V mise zmiešame múku a orechy.
-
4
Pridáme sódu bikarbónu, vanilku a škoricu.
-
5
Hrušky roztlačíme drvičom na zemiaky. Pol hrnčeka hruškového pyré, mlieko javorový sirup a citrónovú šťavu zmiešame.
-
6
Hruškovú zmes pridáme k múke a metličkou vymiešame cestíčko.
-
7
Na rozpálenej panvici potretej olejom upečieme lievance z oboch strán.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu