Pestrá kuracina

dadajka - bez fotkydadajka, 5. mája 2013
Pestrá kuracina
Foto: dadajka

Našla som prachom zapadnuté recepty a ako je u mňa zvykom boli aj tieto v diétnom zdravom duchu. Je to z časopisu, t.j. nie môj nápad, ale je to krásne- žlto-zeleno- červené a hlavne chutné.

5
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia na menšie kúsky (kocky, pásiky...) a posoliť. Pripraviť majču: oliv. olej+ vegeta (ja som dala rozdrvenú polovicu bio zeleninovéo bujónu ... vegetu nepoužívam)+ kurkuma a postrúhať čerstvý zázvor (popr. dať mletý). Spojiť mäso z majčou a nechať minimálne 20 min. odstáť.

  2. 2

    Cuketu aj so šupkou na plátky (robila som plochou škrabkou), papriku na tenšie pásiky a prudko orestovať na oleji. Po odstavení osoliť dľa chuti.

  3. 3

    Mäso po odležaní rovnako restovať na oleji. Podľa uváženia spojte, alebo nie, so zeleninou.

    Pestrá kuracina - obrázok 3
  4. 4

    Podávať môžete na francúzskej chrumkavej bagete, s ryžou alebo len so šalátom.

    Pestrá kuracina - obrázok 4

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Niečo podobné robievam aj ja.. pridávam aj paradajky a cesnak. chutné, na oko pohľadné jedlo. POdávam často s cestovinou, jemne zasypané syrom.
zazvor je koren z ktoreho sa robieva i caj a je uzasnym zdrojom vitaminov, vraj prevencia pred chripkou, jeho chut je neopisatelna ale skôr stiplava, v jedle vsak nespôsobi pri rozumnom pouziti pikantnost skôr zaujimavu prichut jedla

Pridaj komentár k receptu: