Slivkami plnené prsičká vo vínovej omáčke

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Slivkami plnené prsičká vo vínovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
8 minút
na 160 °C

Suroviny

700 g
2 ks
100 g
600 g
1 ks
1 ks
300 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené husacie prsia prešpikujeme sušenými slivkami. Kožu narežeme v tvare mriežky a vtlačíme do nej soľ a mleté čierne korenie. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia najprv kožou dolu a potom ich otočíme. Potom ich dáme dopiecť do rozohriatej rúry na 8 minút a 160 stupňov.

  2. 2

    Na výpeku z husacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom. Varíme na prudkom ohni, kým sa zelenina nerozvarí. Omáčku scedíme a redukujeme, kým nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.

  3. 3

    Na masti orestujeme cibuľku a pridáme pretlačené uvarené zemiaky. Pridáme soľ, korenie a najemno nasekanú pažítku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia