Slivkami plnené prsičká vo vínovej omáčke
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
šéfkuchár hotela Villa Nečas v Žiline, 17. novembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
8 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Umyté a očistené husacie prsia prešpikujeme sušenými slivkami. Kožu narežeme v tvare mriežky a vtlačíme do nej soľ a mleté čierne korenie. Na rozohriatej panvici opečieme husacie prsia najprv kožou dolu a potom ich otočíme. Potom ich dáme dopiecť do rozohriatej rúry na 8 minút a 160 stupňov.
- 2
Na výpeku z husacích pŕs pripravíme karamel. Pridáme cibuľu a nastrúhanú koreňovú zeleninu. Restujeme dotmava a zalejeme červeným vínom. Varíme na prudkom ohni, kým sa zelenina nerozvarí. Omáčku scedíme a redukujeme, kým nezhustne. Nakoniec dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.
- 3
Na masti orestujeme cibuľku a pridáme pretlačené uvarené zemiaky. Pridáme soľ, korenie a najemno nasekanú pažítku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu