Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon fotorecept
Foto: pusta
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, mäso som pokrájala na rezne a pripravila na pikantný Zobraziť celý popisMáme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, mäso som pokrájala na rezne a pripravila na pikantný spôsob, je to veľmi chutná kombinácia. Recept pridávam pre milovníkov hovädzeho na víne a pikantných jedál. Fotky som robila ešte v čase, ked som nevedela, aký problém mám s objektívom fotoaparátu v mobile, kým na to neprišiel náš milý varecháč @megdesign, preto mu venujem tento výborný recept ako poďakovanie :-)
porcie
príprava
na 70-80 °C
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 - 2 ks podľa chuti |
|
100 domáca ml |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
3 - 4 PL |
|
podľa potreby na obaľovanie |
|
podľa potreby na podlievanie |
|
Postup
-
1
Hovädzie zadné som pokrájala na rezne, ktoré som po obvode narezala, aby sa pri pečení neskrútili a naklepala som ich.
-
2
Naklepané rezne som osolila,...
-
3
...okorenila čerstvo mletým čiernym korením a...
-
4
...z oboch strán som ich obalila, pri opečení získajú jemnú chrumkavú kôrčičku, mäsko zostane pekne šťavnaté a opadaná múka zahustí šťavičku.
-
5
Cesnak som pokrájala na plátky, čerstvý červený feferon na malé kúsky.
-
6
V hrnci som rozpálila husaciu masť,...
-
7
...na ktorej som sprudka opiekla rezne z hovädzieho zadného najprv na jednej strane,...
-
8
...potom i na druhej strane pekne do hneda a do chrumkava, vybrala som ich na tanier.
-
9
Vo výpeku som orestovala na jemno pokrájanú cibuľu takmer do hneda, pridala som ešte čerstvo mleté čierrne korenie, krátko orestovala, bude mať lepšiu a výraznejšiu chuť,...
-
10
...pridala som plátky cesnaku a pokrájaného feferónu, orsetoval.a som len asi 1 minútu, kým sa cesnak krásne rozvoňal.
-
11
Podliala som malým množstvom horúceho domáceho hovädzieho vývaru, vydusila som ho až na tuk, postup som opakovala 3x ako pri príprave perkeltu, cibuľa sa tým rozpadne, zahustí a výborne ochutí výslednú šťavu.
-
12
Do výpeku som pridala sladkú mletú červenú papriku, za stáleho miešania som ju nechala úplne rozpustiť,...
-
13
...a pridala som domácu paradajkovú šťavu.
-
14
Do tohoto koreneného paprikovo-cibuľového základu s cesnakom som vložila opečené rezne z hovädzieho zadného, za stáleho miešania som rezne ešte chvíľku poopekala - pozor nespáliť!!!
-
15
Potom som mäso podliala horúcim domácim hovädzím vývarom do výšky rezňov,...
-
16
..prikryla pokrievkou a na miernom plameni za občasného podlievania vývarom som ich pomaly dusila do úplného zmäknutia - asi 120 minút. Nesolila som vôbec, lebo vývar je slaný dosť.
-
17
Pripravila som si červené suché áno Cabernet sauvignon ročník 2006,..
-
18
...ktorým som podliala mäsko, ked už bolo takmer mäkké a prikryté pokrievkou...
-
19
...som ho dusila, kým nebolo úplne mäkké.
-
20
Podávala som ho horúce, nám najviac chutilo na lôžku zo zemiakovej kaše, ja som si ešte pridala zelený feferón, ktorý som s chuťou prikusovala, môj priateľ veľmi chválil také, aké bolo :-) so smiechom vraví, že ja mám asi vyplechovaný žalúdok i pusu :DDD. Verím, že @megdesign si tiež rád pochutná na tejto pikantnej dobrote na skvelom víne, aspoň dúfam :-)
-
21
záber zblízka: mäsíčko pripravené týmto spôsobom sa priam rozplýva na jazyku, je mäkkučké, nevysušené,ale krásne šťavnaté, vynikajúca pikantná šťavička má úžasnú chuť použitých korenín, kvalitného červeného vína, dobrého mäska a ostaných surovín. Odporúčam milovníkom hovädzieho mäsa a pikantných jedál na dobrom víne :-) Dobrú chuť prajem :-)
ešte keby si zradil na rovinu, či ti recept sedí?
dík,
dakujem za milé uznanie.
prajem vám všetkým Dobrú chuť a Pekný deň :-)
dakujem ti.
zena.sme.sk/c/5796216/mast-sa-vracia.html#ixzz323dK...
dakujem za komentár, priložený užitočný link i pochvalu.
dakujem.