Špaldové lievance na prvé prázdninové raňajky
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 1. júla 2022
mesačník Varecha, 1. júla 2022
Foto: Shutterstock
Lievance deti milujú. Vyskúšajte zdravšiu alternatívu so špaldovou múkou a s kefírom.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kefír metličkou vyšľaháme s vajíčkami, múku zmiešame so sódou bikarbónou. Všetky suroviny spojíme na hladké cesto, ktoré necháme 10 minút postáť.
- 2
Lievance pečieme na troche oleja z oboch strán asi dve minúty dozlatista.
- 3
Hotové lievance ozdobíme ovocím a dochutíme medom alebo javorovým sirupom. Môžeme poprášiť cukrom.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu