Čipsy z kapra fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 25. decembra 2011
Čipsy z kapra (fotorecept)
Foto: ketty3811

Tohto roku sme vyskúšali aj takúto prípravu kapra.:-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kapra u nás pripravuje väčšinou manžel.Najprv ho zbavil šupín a poriadne vykartáčoval ryžakom pod tečúcou vodou(aby ho zbavil rias a bahenného zápachu).Potom ho vykostil a ja som ho cez noc naložila do mlieka.:-)Na druhý deň ho nakrájal pozdĺžne na tenké prúžky,čím sa narušili aj posledné ypsilonky.

    Čipsy z kapra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Je to ten na obrázku vľavo,lebo sme robili aj pečeného na zemiakoch.Kapra posolíme.Múku zmiešame s červenou mletou paprikou,mčk,kor.na ryby,prípadne každý čo má rád.Potom prúžky z kapra obalíme v pripravenej zmesi.My sme to robili v igelitke.:-)

    Čipsy z kapra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážame na horúcom oleji.

    Čipsy z kapra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opečené necháme odmastiť na servítke.

    Čipsy z kapra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A podávame napríklad so zemiakovým šalátom.

    Čipsy z kapra (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Kapra a vôbec sladkovodné ryby ľúbim v hocijakej úprave a nevadí mi ani typický rybí zápach: nemôže predsa smrdieť ako bravčové, veď nielen mäso ale aj zelenina ma svoj typický pach alebo vôňu. Moje deti dokázali od 5 rokov sami zjesť rybu tak že zostala len kostra. Bude to asi tým, že babka a po jej smrti aj my sme mali chalupu pri potoku, ale sme aj chodili na kaprov, sumcov, šťuky ......
dorisa
Ja som rybu nemala , a aj by som spapala kapríka.
braxi
Takto upraveného kapra som jedla v lete v južných Čechách...každý deň v inom meste, nevedela som sa ho dojesť. Neviem prečo som ho nerobila k štedrej večery. Ďakujem za pripomenutie.
alena45
Takto obaľujem polovičku podkovičiek kaprov a druhú polovičku v trojobale. Ale takto pokrájané som to ešte nerobila.
ketty3811
bolo to výborné a hlavne žiadne kosti.Videla som to v jednej relácii s J.Bohdalovou.
evanaaa
V tých čipsoch nie sú kosti? Ale dobrý nápad , hádam by sa to dalo aj z inej ryby vyskúšať, nie? Lebo kapra až na najbližšie Vianoce.
rybarkuchar
Skús malú inováciu. Hodinku dve pred obaľovaním namoč prúžky kapra do vínovej marinády s čili papričkami.
ketty3811
@evanaaa ,myslím,že by to šlo aj z inej ryby.Kapor bol vykostený a tie menšie kosti sa narezali a pečením sa nejako spiekli.:-) , @rybarkuchar to by som mohla vyskúšať,ale manžel nemá rád čili.:-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia