
Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...

Halušky s kravským syrom a cibuľko-klobásou
Priniesla som recept našich obľúbených halušiek, ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke... osobitne som upiekla slaninkový...

Hydinový tanier so syrom a hruškou
Cherry paradajky, hrozno, rukolu, šalát frissé očistíme. Pridáme hrušku a nivu, spolu...

Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....

Lososové fašírky so sezamom na jarnom šaláte
Veľmi chutné fašírky z lososa s pórom, zázvorom, muškátovým orieškom, ktoré som obalila v sezamových...

Paprikové rezne
Ospravedlnujem sa za uvodnu foto, bolo to len tak tak v rychlosti :) 1. Krkovicu si narezeme na...

Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

Kuracie prekvapenie
Kuracie mäso nakrájame na rezance, pripravíme zmes zo solamylu, sójovej omáčky, soli, mletého...

Kukuričné placky so salsou a s vajíčkom
Na prípravu salsy nakrájame všetky suroviny. Osolíme, premiešame a dáme do chladničky. Do ďalšej misy vložíme...

Jahňacie závitky s polentou a hubovým ragú
Jahňací pupok osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom a posekaným rozmarínom.

Palacinky na slano
Toto jedlo patrí do môjho takmer každodenného jedálnička, neviem sa ho dojesť

Mäso s čili-jahodovou omáčkou
V tomto recepte nie je zaujímavé mäso, ale čili-jahodovo-cibuľková omáčka. Jedla som to v máji...

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste
Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob. Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala...

Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Mušle s paprikovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, ...

Biele mäso na zelenine
Tento recep je rýchly, a je výborný. Je aj diétný. Robievam ho často.

Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania

Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...

Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Bylinkový žralok s holandskou omáčkou
Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla...

Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....

Ostré rybie ražniči
Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame...

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...