Foto: chutimi
Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia rozrežte po dĺžke aby ste zväčšili plochu. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
- 2
Jednu stranu obložte špenátovými listmi a vložte syr. Uzavrite tak, aby vám syr počas prípravy nevytiekol. V podstate ho zabaľte do špenátových listov a následne uzavrite aj mäso. Stiahnite ho niťou.
- 3
Na panvici si urobte výstelku zo špenátových listov a vložte mäso. Zakryte panvicu pokrievkou a na miernom plameni nechajte najprv podusit, aby bolo mäso aj zvnútra na konci určite hotové, špenát sa podusil a aby sa syr rozpustil. Následne vyhoďte výstelku z listov a mäso opečte na silnejšom plameni zo všetkých strán aby získalo peknú farbu.
- 4
Mäso nechajte odpočinúť aby sa šťavy vstrebali a hlavne aby sa vám syr hneď po rozrezaní neroztiekol. Pripravte si šalát z ľadového šalátu, čerstvého špenátu, paradajok, reďkoviek, prípadne z toho, čo máte poruke. Zastreknite kvalitným olivovým olejom a balsamicom a podávajte.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vhodná príloha, pekne naservírované.
@pusta Dakujem. Ten spenat zpod masa som nejedol, to bolo len proti pripaleniu, isiel rovno do kosa.
este k tomu duseniu.. bol som milo prekvapeny, lebo som nieco take (obrateny postup) urobil prvykrat. Preto som to aj schvalne nechal tak v recepte, ci sa niekto toho chyti :) Uprimne, bola to cista lenivost a cakal som, ze to bude nakoniec suche, ale maso bolo urobene fakt dokonalo a bolo stale stavnate.
@frezia diky