
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Rýchly jablkový koláč
Keď sa ohlási nečakaná návšteva je to super záchrana, alebo aj keď nevieme čo upiecť

Čokoládový likér
Smotanu vylejeme do hrnca a dáme variť na sporák. Pridáme čokolády a miešame do úplného rozpustenia,...

Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...

Moravanka do šalátov
Moravanku zaváram každý rok. Je to výborný polotovar do šalátov. Trocha to dá viac práce, ...

Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte...

Plnené stredomorské cukety
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci,...

Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...

Ředkvičky s vařeným bílkem v dipu
Záměrně v názvu nespecifikuji dip, protože ne každý rád, či používá majolku nebo tatarku...

Vyprážané rezne z dvoch druhov mäsa
Z bravčovej krkovičky a z kuracích pŕs nakrájame 8 rovnakých rezňov, ktoré rozklepeme. Obidva druhy...

Baklažánová salsa
Včera mi z Amazonu došla dlho očakávaná kniha o druhoch chleba v rôznych krajinách sveta. Autori...

Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...

Slávky s fazuľou
Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem....

Kotlety Chuaracha
Na Labužníku se kdysi objevil tento mexický recept na kotlety Chuaracha, ale všiml jsem si jej...

Plnené kráľovské šampiňóny
Šampiňóny, cuketu, cibuľu a cesnak umyjeme a očistíme. Klobúčiky šampiňónov budeme plniť plnkou, ...

Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na...

Slaninkové tvarohové rezance
Rezance: z múky, vajec, vody a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame...

Slivkovo-maková špirála
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila...

Tradičné kórejské tteokbokki
Skúšali ste už tteokbokki? Tento lahodný tradičný kórejský recept je jedným z najobľúbenejších pouličných jedál v Kórei....

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

Pečený baklažán s cibuľovým pyré
Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...

Pomarančovo-makové miniroládky
Recept na miniroládky nie je tak zložitý, ako sa na prvý pohľad zdá. Pomocou Lucie...