Ovocné želé s bielym vínom

redakcia - fotkaredakcia, 27. augusta 2009
Ovocné želé s bielym vínom
Foto: DR. OETKER

Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

10 minút
príprava

Suroviny

250 ml
1 balíček
70 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah vrecúška spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame.

  2. 2

    Prilejeme biele víno a opäť zamiešame. Hotové želé nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.

  3. 3

    Náš tip: Vo forme vykrojíme zo želé srdiečka a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do srdiečok môžeme napichať špáradlá.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, , Dezerty, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články