
Jablkový koláč
Tento recept som nasla v jednom casopise. celkom sa mi pozdaval tak som ho vyskusala.

Banánové placky
Inšpirovala som sa p. Malíkom, ktorý ich uvádzal v Magazíne. Recept som si však upravila...

Pyré z karfiolu a mrkvy
Ak k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako...

Závin z lístkového cesta s makom a slivkami
Lístkové cesto rozvaľkáme na placku. Medzitým si pripravíme zmes strúhanky, rozdrvených piškót, maku, ...

Pšenično - sójové plátky s omáčkou zo zeleného korenia
V panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja.

Domáci ovsený chlebík z pekárničky
Odkedy som pred štyrmi rokmi dostala na narodeniny svoju vysnívanú pekárničku, chlebík nekupujeme. Chcelo to...

Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...

Šalát s vajíčkom, balkánskym syrom a orechmi
Mnoho ľudí má voči šalátom predsudky, teda, ak nehovoríme o parížskom, vlašskom ap...

Žobrácka chlebová polievka
Do 1 l vody alebo vývaru z kostí dáme chlieb, cesnak rozotrený so soľou, najemno...

Kávové guličky s marcipánom (bez pridania vajec)
Kedysi dávno som sa inšpirovala receptom Martiny M. z Mimibazaru na jej pravé cukrárenské kávové zrná....

Špargľový gratin
Nakrájame si šunku, šampiňóny, por, zemiaky na kolieska, špargľu na asi 1 cm veľké...

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Diviačik pre oslávenca
Toto je recept na diviačika v pare robenom a v lístkovom ceste zapečenom. Oslávenec, ktorý...

Pikantná tuniaková nátierka
Vajcia a cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny spolu poriadne premiešame. Necháme aspoň na 2...

Kysnutý závin
Orechovú i makovú plnku pripravíme tak , že pomleté orechy alebo mak zmiešame s cukrom zalejeme horúcim...

Mandľové rožteky
Keby lenivosť kvitla, som samý kvet, napriek nepriazni počasia... Pamätná veta ma sprevádza celý život,...

Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...

Šalát s kuracím mäskom
Tento šalát bol spravený na oslavu môjho bračeka. Je vynikajúci :) ...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Rustikálny chlieb bez lepku
Dnes vám ukážeme, že chutný rustikálny chlieb bez lepku si môžete upiecť doma aj bez toho,...

Voňavé osie hniezda
Pripravte si aj vy tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a...

Krémová paradajkovo-zeleninová polievka s bazalkovými haluškami
Niet nad skvelú paradajkovú polievku... je toľko variácií - čo dom, to iná paradajková polievka....

Zeleninová omáčka, bezlepkové karbonátky s tofu
Z predošlého dňa mi ostalo uvarené pšeno a mala som zároveň chuť na tzv. sviečkovú omáčku....

Zapekaný karfiol
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a dáme variť do osolenej vody, aby bol polomäkký.

Zemiakové placky na maďarský spôsob
Deň vopred uvarené zemiaky olúpeme, nastrúhame do misky a pridáme prelisovaný cesnak. Do hrnčeka dáme vajcia,...

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

Rýchla pečeňová paštéta, perfektná na chlebík aj na lokšu
Celkom jednoduchá paštéta z kuracej pečene sa určite minie na jedno posedenie.