Kakaová bábovka

Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Kakaová bábovka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
240 g
80 g
3 ks
1/2 vrecka
 štipka
50 g




Postup

  1. 1

    Šesť žĺtkov, vanilkový cukor, citrónovú kôru, soľ a 70 g cukru vymiešame na hladko. Z bielkov a 70 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Jemne ho pomiešame so žĺtkami. Pridáme rozpustené maslo a múku s kypriacim práškom. Keď bude hmota hladká, vylejeme do bábovkových foriem, ktoré ešte predtým vymastíme.

  2. 2

    60 g cukru a kakaa vymiešame na hladko a jemne nastriekame do bábovkového cesta buď striekačkou, alebo cukrárenským vrecúškom, aby kakaová hmota bola asi v strede bábovky.

  3. 3

    Pečieme asi 30 minút na 200 oC. Bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

astheart
Jenom 120 g mouky? Poměr cukru, vajec a mouky se mi zdá podivný......
hubata
Ale sú veľmi zlaté také malé bábovky.......
gastrobi
Pekný deň prajem každému kto toto číta. V recepte na bábovky sa stala malá chybička, ktorá môže spôsobiť ťažkosti pri príprave. Ide tu o množstvo múky. Má jej byť 1200 g (1,2 kg) namiesto 120g. Neviem ako sa to mohlo stať, ale ospravedlňujem sa každému kto to skúšal podľa predchádzajúceho receptu. Dúfam teraz to už bude dobré. S pozdravom Róbert.
mata3636
1200g? no neviem, ale mne sa to zdá ešte viac nepravdepodobné ako tých 120g.
redakcia
Už je to opravené, malo to byť dvojnásobné množstvo múky, čiže 240 g.
hahaias
a tie vajcia sú v poriadku - v popise 3 a postupe 6 žltkov ??????




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia