Kakaová bábovka
Róbert Földes
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
z pekárne F&K Komárno, víťaz medzinárodnej súťaže Bratislavský rožok 2012, 6. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šesť žĺtkov, vanilkový cukor, citrónovú kôru, soľ a 70 g cukru vymiešame na hladko. Z bielkov a 70 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Jemne ho pomiešame so žĺtkami. Pridáme rozpustené maslo a múku s kypriacim práškom. Keď bude hmota hladká, vylejeme do bábovkových foriem, ktoré ešte predtým vymastíme.
- 2
60 g cukru a kakaa vymiešame na hladko a jemne nastriekame do bábovkového cesta buď striekačkou, alebo cukrárenským vrecúškom, aby kakaová hmota bola asi v strede bábovky.
- 3
Pečieme asi 30 minút na 200 oC. Bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu