
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Bezlepkový olivový chlieb so šunkou
Metličkou vyšľaháme vajcia s vínom a olejom. Pridáme nastrúhaný syr, Bread mix white s kypriacim...

Malé tvarohové koláčiky
Koka sušienky podrvíme alebo pomelieme. Zmiešame s roztopeným maslom a cukrom. Pridáme pár kvapiek pomarančovej...

Kakaové košíčky
Z masla, múky, cukru, kakaa, žltkov a vanilkového cukru urobíme hladké cesto...

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Skvelá pizza
táto pizza je veľmi jednoduchá na prípravu a robím ju často lebo každému moc chutí

Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...

Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)
Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty...

Drožďová nátierka
Mám rada nátierky, dajú sa pripraviť do zásoby a jedna z mojich obľúbených je aj táto....

Ovocno-tvarohové mesiačiky s rumovou polevou
Teším sa tomuto môjmu výtvoru, je šťavnatý, chutný a veď posúďte sami...

Francúzska kuracia polievka
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu....

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...

Gaštanovo-šľahačkový dezert
Inšpirovala ma Adkas svojiím Gaštanovo čokoládovým dezertom. Ja som si ho zjednodušila, lebo syn má...

Salsa Picante
Salsa k masu, rybam, grilovanym pochutkam, oblubena a servirovana takmer ku kazdemu hlavnemu jedlu...

Kvaková polievka, alebo ako prívarok
Kvaka je starodávna zelenina, na ktorú sa zabúda. Tvar má podobný repe. Mladá kvaka je chutná a...

Mentálne vyrovnaný tatarák
Opäť jeden z historicky datovaných receptov prvý krát zverejnený v čase vrcholiaceho BSE - "choroby šialených kráv"....

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Čerešňový džem
Tento rok čerešnička zarodila požehnane a tak som spravila tento chutný džem a rada sa s Vami...

Různé smažené sýry
Při publikaci receptu na smažený Hermelín , který přidal kolega na Vareche tassiedevil se rozvinula velmi příjemná...

Bezlepkové pečivo - žemle
Dnes dostanete spústu hotových pečív aj pre celiatikov, napriek tomu si niekedy chceme pochutnať na čerstvom...

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...

Nanáčkine májkové gombóce
Nana, babička mojej pani, bola vzrastom veľmi podobná mojej Lady Ann, líšili sa však...

Cannelloni s boloňskou zmesou a bešamelom
Těstoviny doma zbožňujeme a toto je jeden z mnoha způsobů, jak je připravujeme. Určitě budou chutnat...

Morčacie rezance so špenátom
Dukanova diéta Tento je môj obľúbený, lebo ja milujem špenát :D