Bravčová pečienka

maggi - fotkamaggi, 12. septembra 2013
Bravčová pečienka
Foto: maggi

Komerčný recept

Suroviny

600 g
2 kocky
1 ks
1 menšia hlávka
2 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájajte na 4 rovnaké steaky. Steaky osoľte, okoreňte, potrite olejom a na rozpálenej panvici ich opekajte z oboch strán asi 5 minút. Opečené steaky vyberte z panvice a vsypte do nej nasekanú cibuľu.

  2. 2

    Zalejte ju 0,5 l vody, priveďte do varu, pridajte kocky bujónu šťavy k bravčovému mäsu a povarte. Kapustu pokrájanú na rezančeky poduste v hrnci s osolenou vodou, sceďte ju a zmiešajte s uvarenou omáčkou.

  3. 3

    Bravčovú pečienku s dusenou kapustou je najlepšie podávať s knedľou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
600 gramov bravcovej pecienky? to je aka surovina? kare? pliecko? stehno? nie je pecienka az upecene maso?
ampara
samozrejme,že je to bravčové karé,lenže to prekladajú z češtiny ,preto je tam "pečienka"(vepřová pečeně)
pseudocognac
"Pecienka" neznamena to iste u nas ako u Cechov. Pecienka je u nas pecen, teda zlaza. V cestine je "pecene" akekolvek pecene maso. Ale to by museli novinari vediet po slovensky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia