Foto: emafany
Tento mňamáčik som robila prvý raz v živote a vyšiel snovo. Dúfam len, že pochutí aj vám
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
6 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
3 ks |
|
6 PL |
|
500 g |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
100 g |
|
alebo maslo |
|
Postup
-
1
Prvé si spravíme nadstavované cesto. Oddelíme bielka a žľtka. Zo 150 g cukru,dáme zo dve PL bokom-použijeme na došľahanie bielok. Do žľtkov pridáme cukor a vodu.
-
2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme kakao. Túto sypkú zmes prisýpame k vyšľahaným žľtkom a zašľaháme spolu
-
3
Vyšľaháme bielka
-
4
..a jemne ich vmiešame do zmesi
-
5
Pečieme asi 15 minút pri 160 C.
-
6
Zatiaľ si vystelieme formu( srnčí chrbát) potravinovou fóliou a vymodelujeme gaštanovú hmotu po jej stenách.Ja som nepridávala do gaštanov ani cukor ani piškóty,. lebo pyré je dosť sladké. Dala som len lyžicu rumu pre vôňu a chuť.
-
7
Už len dáme polovicu zo šľahačky kde som pridala ztužovač a lyžicu cukru. Dáme 2 banány ostatok šľahačky.
-
8
Teraz vyrežeme "pokrývku"z vychladnutého cesta , jemne ju pritlačíme a dáme ju do chladničky na pár hodín. Prepáčte, ale tento obrázok nemáme, lebo sa nám vybila baterka na fotoaparáte.(ale ked sa nám nabila mohli sme zas fotit tak ostatne sme zdokumentovali)
- 9
Vyklopíme a polejeme čokoládou, navrch môžme dať drobné ovocie. Ja mám rada maliny. Moja Fany len preto vyzerá zanedbaná ,lebo je zima a nechceme aby jej bolo chladno, ale na jar ju samozrejme dáme ostrihať. DOBRU CHUT
- 10
MŇAM...
- 9
-že je to ozajstný mňamčik
-že si ho robila naozaj sama
-že dokážeš nielen upecť,ale i krásne vyzdobiť-mňaaam, tie maliny...
Klobúk dole, si šikovnica!