Foto: tetrisss
Myslím, že takých fanatikov, ako ja, je tu plno, čo sa týka nových pomôcok do kuchyne. Ja, keď vidím niečo nové, tak mám dojem, Zobraziť celý popisMyslím, že takých fanatikov, ako ja, je tu plno, čo sa týka nových pomôcok do kuchyne. Ja, keď vidím niečo nové, tak mám dojem, že bez toho už neprežijem. Tak to bolo aj s formou na ruské orechy. Hneď mi prišli na rozum keksíky, ktoré predávali za mojej mladosti a to teda je už polstoročie :), boli kakaové a jahodové a bola to vlastne taká oblátka s plnkou v tvare orechov , no mňam, také podobné je crispelo . Tak som si myslela, že tato forma je na takéto pečivo, nenapadlo ma pozrieť recepty.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takže som vyskúšala viaceré recepty, ale potom mi došlo, čo píšem aj v prvom recepte na toto pečivo, že keď použijem cestá na keksíky, nič nové nevymyslím, akurát práca je jednoduchšia, ako keď cesto dám do formičiek. Tak som skúšala s cestom na trubičky, ale nedalo sa dosušiť na tej forme a celkom sa zrútilo do seba, tak som ho dosušila v rúre, ale potom veľmi stvrdlo, ale chuť sa už približovala a dokonca to bolo chutné, keď som omylom vytvorila krém, ten tu ešte dám niekedy.
- 2
No a teraz k receptu: bielok z vajca s trochou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtko dáme do hlbšej nádoby /aby sme nemali všetko od sladkého žĺtka/, dáme do neho cukor a vanilkový cukor a prilejeme sodovku, mixérom šľaháme do peny, potom po jednej lyžičke dáme múku, vznikne nám nadýchaná hmota, do ktorej zamiešame sneh, netreba jemne, ten sneh sa musí spojiť na hladkú hmotu.
- 3
Kliešte rozohrejeme, potrieme jemne olejom a do jednotlivých orieškov dáme dvomi malými lyžičkami cesto , žiaľ množstvo si musíte vyskúšať, dobre pritisneme, dáme na oheň, na polovicu stiahnutý plyn sa mi osvedčil a upečieme do ružova, trvá to čosi vyše minúty.
- 4
Najlepšie sa mi osvedčilo cesta dať polovicu čajovej lyžičky, čo bolo málinko viac a urobila sa taká spojená tvarovaná oblátka, ktorú som celú stiahla zo železa, nechala trochu vychladnúť a potom nožničkami obstrihala. Hotové korpusy som uložila na plech na papier a nechala presušiť, aby cesto sa vytvrdilo. Tieto škrupiny je možné naplniť čím chcete. Najlepší je klasický krém z vajec nad parou vyšľahaný, ten môžeme doplniť kakom, nastrúhanou čokoládou, mletými mandľami, napr. Dobrá bola aj jablková plnka, ktorú mám tu v receptoch.
- 5
Z tohto množstava vám výjde 60 kúskov, čiže 30 orechov. To je ako psovi mucha, takže si urobte aspoň dve dávky, ale osve, aby nám cesto nekleslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(neviem pridať link)
musím si nájsť čas skúsiť aj tieto.