Francúzska kuracia polievka

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Francúzska kuracia polievka
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
50 g
20 g
200 g
100 g
100 g
0,9 l
75 g
200 g
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme farebnú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.

  2. 2

    Prilejeme drvené paradajky a hydinový vývar. Privedieme do varu a pridáme nakrájané kuracie prsia, zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5 - 8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode a pri podávaní vkladáme do polievky.

  4. 4

    Náš tip: Cukety iba dôkladne umyjeme, ale neočistíme (ponecháme aj zelenú šupu). Ak varíme cestoviny priamo v polievke, môžu nám ju zakaliť.

Diskusia k receptu

jankobujnovsky
dnes je nedela tak som tuto polievku v ramci relaxu uvaril.. najprv cerstvy vyvar, potom podla postupu akurat som do nej este vlozil pecenove knedlicky a je to luxus... stoji to za to :) dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia