Francúzska kuracia polievka
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme farebnú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.
- 2
Prilejeme drvené paradajky a hydinový vývar. Privedieme do varu a pridáme nakrájané kuracie prsia, zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5 - 8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.
- 3
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode a pri podávaní vkladáme do polievky.
- 4
Náš tip: Cukety iba dôkladne umyjeme, ale neočistíme (ponecháme aj zelenú šupu). Ak varíme cestoviny priamo v polievke, môžu nám ju zakaliť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu