Foto: andiss
..taak, už v nadpise je pomôcka :-) Dnes opäť ľahký obedík, už dlhšie som chcela vyskúšať nové chilli tofu a oplatilo sa.
príprava
Postup
-
1
Množstvo surovín nechám na každého, podľa apetítu. Mne stačila z tofu polka balenia /cca 90gramov/. Najskôr si umyjeme zeleninku, paradajky prerežeme na polovicu, papriku pozdĺžne a na väčšie kocky. Do hrnčeka kvapneme olivového oleja, premiešame, prikryjeme a dáme dusiť.
- 2
Tofu nakrájame na viac plátkov a šupneme na grilovaciu panvičku piecť. Stačí pár minút, najlepšie aby sa zohrialo a chytilo prúžky od panvice. Skontrolujeme ako je na tom zelenina. Ak treba, prilejeme aj trošku vody a posypeme bazalkou. Znovu sušenou, samozrejme čerstvá by bola najideálnejšia. Paradajky pustia svoju šťavu, takže vám ostane aj redšia omáčka. Mňam.
- 3
Tofu poukladáme na tanier, pridáme zeleninu a mandle na zeleninku. Kto chce, môže si tofu zaliať spomínanou " omáčkou ". Tak ako rýchlo sa jedlo pripravovalo, tak rýchlo aj žalúdku skončilo ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
=rýchle sa uvarilo..rýchle v žalúdku skončilo..rýchle vyhladlo..!!=
a ja:
=určite jedlo chutné..mať stále klobásku-nie je nutné..!!=
:-))
@medovnicek som rada ;-))