TOmuFUj nepovieš

andiss - fotkaandiss, 29. januára 2014
TOmuFUj nepovieš
Foto: andiss

..taak, už v nadpise je pomôcka :-) Dnes opäť ľahký obedík, už dlhšie som chcela vyskúšať nové chilli tofu a oplatilo sa.

15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Množstvo surovín nechám na každého, podľa apetítu. Mne stačila z tofu polka balenia /cca 90gramov/. Najskôr si umyjeme zeleninku, paradajky prerežeme na polovicu, papriku pozdĺžne a na väčšie kocky. Do hrnčeka kvapneme olivového oleja, premiešame, prikryjeme a dáme dusiť.

  2. 2

    Tofu nakrájame na viac plátkov a šupneme na grilovaciu panvičku piecť. Stačí pár minút, najlepšie aby sa zohrialo a chytilo prúžky od panvice. Skontrolujeme ako je na tom zelenina. Ak treba, prilejeme aj trošku vody a posypeme bazalkou. Znovu sušenou, samozrejme čerstvá by bola najideálnejšia. Paradajky pustia svoju šťavu, takže vám ostane aj redšia omáčka. Mňam.

  3. 3

    Tofu poukladáme na tanier, pridáme zeleninu a mandle na zeleninku. Kto chce, môže si tofu zaliať spomínanou " omáčkou ". Tak ako rýchlo sa jedlo pripravovalo, tak rýchlo aj žalúdku skončilo ;-)

Diskusia k receptu

janikbj
zbožňujem grilované tofu. hlavne údené. chilli som ešte neskúšala, ale myslím, že mu dám šancu. nechcem robiť reklamu,ale výrobky Alfa Bio sú pre mňa top :-)
radost
dodal môj muž:
=rýchle sa uvarilo..rýchle v žalúdku skončilo..rýchle vyhladlo..!!=
a ja:
=určite jedlo chutné..mať stále klobásku-nie je nutné..!!=
:-))
dandika1
@andiss jedlo urcite chutne tofu zboznujem v akejkolvek podobe,ale pri mojich dvoch chlapoch , to nepochodim ,ale recept ukladam a urcite nastane cas ked vyskusam;;;Vdaka...
andiss
Hahaha.. veru, ja keď toto papám, tak ocino len krúti hlavou .../popritom ako si urezuje zo štangle salámy/.
rea1
hoci tofu nemusí mať a ani nemá každý rád, ja tvrdím, že je to vynikajúci vynález. keďže mäsa jem málo (nie, žiadne psychické dôvody, jednoducho mi nechutí a nikdy nechutilo, čo už), tofu je pre mňa výbornou náhradou. ale nekupujem si žiadne údené ani nijak prichucované, mám zdroj na vynikajúce čerstvé, doma vyrábané, cenovo veľmi zaujímavé. pripravujem ho nielen na slano ale rozvidličkované a dochutené niekedy aj na nadstavenie tvarohu do koláčov. ja sama za seba kričím: tofu, ruléééz! :-)) tvoj recept sa mi páči, určite ho vyskúšam a ty len pekne ďalej var a pridávaj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia