Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. novembra 2018

Jednoduché pečené kuracie stehná na červenom víne a karamelizovaná dula je perfektná kombinácia chutí.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g domáca
1
podľa chuti
100 ml
štipka
podľa chuti
Karamelizovaná dula:
1 ks
1 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským papierom.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a opiekla.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu som vybrala na tanier a na tuku opiekla stehná z oboch strán.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehná som vyložila na tácku a do výpeku som pridala na kocky nakrájanú cibuľu.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala mletú červenú papriku,

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...zaliala červeným vínom a krátko som ju nechala prejsť varom.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som kuracie stehná, osolila, okorenila a pridala štipku rasce.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podliala som ich opäť červeným vínom a pod pokrievkou dusila na slabšom plameni 40 min.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som ich odkryla a nechala opiecť z oboch strán.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dulu som umyla a osušila, ošúpala a nakrájala na malé kocky.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na malú panvičku som dala roztopiť maslo, pridala som cukor a spolu nechala skaramelizovať. Do karamelu som vložila kocky dule a zmiešala som ich s karamelom a iba krátko 2 min som ich za stáleho miešania varila, pridala som k nim 2 PL červeného vína zmiešala a odstavila zo sporáka.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kuracie stehná som podávala s varenými cestovinami a dulami. Karamelovou šťavou s vínom som poliala stehná na tanieri. Prajem vám dobrú chuť.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

pensioner
Dula je ovocie budúcnosti / zmena klímy /. Urobím a ochutnám, je to lákavé.
3sandra3
Skvelý recept, krásne prezentovaný. Ďalšia inšpirácia pre mňa. Šup do KK.
evanaaa
Ešte keď, ako si pamätám, bola som dieťa, predávalo sa mnohé ovocie, aj zelenina, ktoré dnes len málo alebo vôbec vidieť, ale aj iné, ako napríklad spomínaná dula ( tú mama dávala medzi prádlo), figy, mišpule, baklažán, a podobne. Nevem, či som varenú dulu (kompót) jedla, ale je to možné, takže aj v tom to jedle je to podobé ako jabĺčko.
motyka
Nikdy ma nenapadlo takto urobiť dulu. Robíme len kompót a džem. K tomu kuraciemu mäsku je to určite delikatesa. V nedeľu vyskúšam. Ďakujem za nápad.
izabella929
@evanaaa , vyskúšala som robiť podobne už ja jablko, ale tá chuť je neporovnateľná...proste dula má celkom inú chuť a ja som ju dusila ozaj len chvíľku kým sa nalepil karamel , aby zostala chrumkavá,to víno je tam delikatesa,nielen k mäsu sa hodí takto pripravená, ale aj k dezertom..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia