Tatársky guláš

peter64 - fotkapeter64, 12. septembra 2011

tento recept mám od svojho švagra.

Suroviny

500 g
50 g
100 g
500 g
1 dl




Postup

  1. 1

    Odblanené mäso pokrájame na kocky a dáme na masť alebo slaninu s väčším množstvom cibule. Osolíme, trochu posypeme korením a za častého podlievania dusíme. Asi po pol hodine pridáme dva postrúhané zemiaky na zahustenie a pravidelne miešame. Keď je mäso mäkké, pridáme očistené, umyté a na kocky pokrájané zemiaky, trochu podlejeme horúcou vodou a spolu udusíme. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak rozmiešaný s vodou. Zemiakov môže byť aj viac ako mäsa. Keď máme malo šťavy, pridáme ešte vody. Guláš má byť hustý, ale šťavnatý.

Diskusia k receptu

tati2008
Ja ho poznam ako ,,namornicky gulas",je jednoduchy a chutny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia