Kurací paprikáš

peter64 - fotkapeter64, 31. januára 2012

Ďalšia klasika overená dobou a kuchyňou našich mam

Suroviny

1500-2000 g
40 g
60 g
30 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľu,pridáme červenú mletú papriku,očistené, umyté a na menšie kúsky pokrájané kurča,posolíme,podlejeme vodou a dusíme.Mäkké mäso zahustíme múkou rozšľahanou v kyslej smotane a ešte povaríme.Podávame s haluškami alebo ryžou.

  2. 2

    Na tento paprikáš môžeme použiť ľubovoľný druh mäsa.

Diskusia k receptu

sovka62
Perkelty a paprikáše, to je naše, na tom si pochutnáme. Smotanový robievam aj s koreňovou zeleninou, niečo na spôsob sviečkovej, s knedľou nemá chybu.
duschko
Uz som sa naucil, ze paprikas je so smotanou. Pomerne casto robim, no ten od sovka62 ma zaujal. Take spestrenie klasiky. Musim vyskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia